Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

U bent op dit moment op:

Meer foto's

Toby Bainbridge Cuveé Rouge aux Lèvres Vin de France 2015

Julie & Toby Bainbridge
Gemaakt van de onbekende druivensoort Groslot (of grolleau), maar onbekend maakt zeker niet onbemind. Gevaarlijke wijn, die uitsluitend met grote gulzigheid te drinken valt. "Ze hebben 'm gewoon te lekker gemaakt!"
naar proefnotitie | naar beschrijving
  • Prijs € 13,90 bij aantal van 1
  • Prijs € 12,90 bij aantal van 6
Wijnsoort: rood
Flesmaat: standaard (75 cl)

Beschikbaarheid: Op vooraad.

Voeg Items toe aan Winkelwagen

doorsturen naar een vriend of vriendin

Proefnotitie Toby Bainbridge Cuveé Rouge aux Lèvres Vin de France 2015

Nicolaas Klei twitterde na het proeven van onze eerste jaargang van deze wijn: "Mijnheer Bolomey, dit is onverantwoord lekker! En macho ook nog. Holbewonershuiswijn. (Ik heb meteen besteld)."

Jeroen Woudstra, altviolist van het Concertgebouworkest en Camerata RCO, dronk de Rouges Aux Lèvres en gaf 'm de geuzennaam "druivenbier". Even voor de zekerheid: het gaat hier om een onvervalst compliment. Want deze fris-ranke tong en zinnen prikkelende Toby drinkt net zo makkelijk, en net zo lekker als bier. Ga d'r maar aan staan.

Wat moeten we hier verder over zeggen? Het is dus héél anders dan wat u doorgaans in de schappen vindt. Supermarktdrinkers dienen een waarschuwing vooraf te krijgen. Kans bestaat dat u deze wijn heel vies vindt. Daar schuilt ook wel weer iets goeds in want zo blijft er meer over voor de liefhebber. Hoort u tot de groep wijnavonturiers die van natuurlijke, lichte Franse wijnen houdt, dan is een waarschuwing vooraf ook op zijn plaats. Het risico bestaat namelijk dat de doosjes er te snel doorheen gaan. Iets om rekening mee te houden dus.

Aanvullende informatie

Drinken bij vrolijke gelegenheden
Drinkjaren nu tot 2019
Druivensoort(en) groslot (100%)
Biologisch ja, vin naturel

Hoe beoordelen kopers deze wijn?

Beschrijving Toby Bainbridge Cuveé Rouge aux Lèvres Vin de France 2015  

Toby Bainbridge is afkomstig uit Engeland. Tijdens z'n opleiding aan de landbouwschool deed hij een buitenlandse stage in de Loire, waar hij in aanraking kwam met de wijnbouw. Na het behalen van z'n diploma werkte hij een periode op een groot landbouwbedrijf in Oklahoma. Daar ontmoette hij z'n vrouw Julie. Na verloop van tijd trok Toby -met z'n kersverse echtgenote- terug naar het Verenigd Koninkrijk. Zijn plan was om daar een landbouwbedrijf te beginnen. Dat is er niet van gekomen... Toen Toby naar de Loire ging om daar wijn voor z'n huwelijksfeest te gaan kopen kreeg hij direct een baan aangeboden bij een wijnboer!

Na enige omzwervingen kwam hij terecht bij "onze" Agnes en René Mosse, waar hij jarenlang werkte, en ervaring opdeed met biologisch en bio-dynamisch werken. Daarnaast begon hij vanaf 2007 langzaam maar zeker zijn eigen wijngaarden te bewerken en zijn eigen wijn te maken, vooral van het lokale druifje groslot (of grolleau). En natuurlijk volledig biologisch. Bewaarwijnen maken is niet zijn doel. Hij streeft naar eerlijke, pure drinkwijnen, die hij dan ook bottelt in doorzichtige flessen, afgesloten met een kroonkurkje. What you see is what you get! Hij filtert noch klaart zijn wijnen, en brengt ze op fles met wat natuurlijke koolzuur en bijna zonder sulfiet.

Veel Groslot wijngaarden zijn inmiddels gerooid, maar Bainbridge heeft nog een akkertje met zeer oude stokken (= van nature zeer lage rendementen) weten te bemachtigen. Daarnaast heeft hij cabernet franc en natuurlijk chenin blanc. Toby heeft de palen en bedrading in de meeste wijngaarden verwijderd, de druivenstokken zijn nu "bush vines", en ze staan te midden van gras en wilde planten en bloemen. Een wijngaard is bij Toby een echte "wijntuin", boordevol leven. Insecten, vlinders, volgels.

Hij streeft ernaar eenvoudige wijn te maken, maar dan wel erg goede eenvoudige wijn. Mission accomplished!

Aanvullende informatie over het domein

Omvang domein 2 hectare
Eigenaar Julie en Toby Bainbridge
terug naar boven
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Bekijk voor meer informatie de service-pagina.

Klik hier voor informatie over retourneren.