Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

Arnaud Ente, Meursault

U bent op dit moment op:

Arnaud Ente, Meursault

Sinds de jaren '90 is Arnaud Ente een van de opvallendste rising stars in de Bourgogne. Inmiddels heeft hij de hoogste regionen behaald en wordt in een adem genoemd met grootheden als Comtes-Lafon, Roulot en Coche-Dury.

De productie is klein, en de wijn is gezocht. Ente is onder meer te vinden in de volgende restaurants: La Bastide Saint-Antoine (Grasse), Bernard Loiseau (Seaulieu), Petit Nice (Marseille), Michel Bras (Japan), Alain Chapel (Mionnay), Daniel Boulud (New York), Manoir d'Hasting (Tokyo), La Rotonde (Charbonnières Les Bains), Hameau Albert 1er (Chamonix), L'oasis (La Napoule), Enoteca Pinchiorri (Florence) en Gambero Rosso Pierangelini (San Vincenzo). In Nederland staat Arnaud Ente op de kaart bij o.a. Ron Blaauw, Le Garage en De Bokkedoorns.

In de nieuwe "Grand Guide des Vins de France 2011" schrijven Bettane & Desseauve: "Arnaud Ente is een ambachtelijk en kleinschalig werkende Meursault-producent die wijnen van zeer grote klasse voorbrengt - wijnen waarbij het samenpel van kracht en zuiverheid een evenwicht oplevert dat vandaag de dag als zeldzaam bestempeld kan worden. Ente levert vrijwel uitsluitend aan toprestaurants. Mocht u op een 'intelligente' wijnkaart een van zijn wijnen tegenkomen aarzel dan nooit, zelfs de aligoté is opmerkelijk te noemen. De basis van Ente's domein betreft een groot Meursault-perceel (En Ormeau) dat is ingedeeld naar de leeftijd van de stokken, en waarvan vervolgens verschillende cuvées worden gemaakt." En over de Clos des Ambres 2008 merken zij op: "De beste Meursault village dit jaar van alles wat we geproefd hebben."

Eind 2009 werd de Aligoté 2006 (1100 flessen per jaar, 70 jaar oude stokken) geproefd door het Forum Gastronomicum, een groep jonge sommeliers uit de top van de gastronomie in Nederland, en dat leverde de volgende notitie op: "Mooie evenwichtige geur met wat brioche en puur fruit, wat perzik, citrus en peer; opwekkende zuren in de mond, breed en smaakvol, loepzuiver, elegante wijn met mooie spanning en lengte." (Proefschrift feb/mrt 2010).

De Aligoté, Bourgogne chardonnay, Meursault en Meursault "Clos des Ambres" zijn on-line te bestellen. De overige cuvées, en oudere jaartallen zijn zeer beperkt beschikbaar. Neem hiervoor graag contact op.

De andere cuvées zijn:

  • Meursault Les Petits Charrons
  • Meursault 1er cru Le Goutte d´Or
  • Meursault La Sève du Clos (uitverkocht)
  • Puligny-Montrachet 1er cru Les Réferts (uitverkocht)
  • Volnay 1er cru Les Santenots du Milieu


Er zijn geen producten die matchen bij de selectie
 

Bestellijst

Er staan geen wijnen op de bestellijst.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Deze verzendkosten gelden alleen bij verzending binnen Nederland. België in overleg.
Want to order from abroad? Contact us by e-mail

Betalen kan via iDEAL of creditcard. Liever niet online kopen of vooraf betalen? Bestellen kan ook telefonisch of per e-mail.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Zie verder de service-pagina.


Contact

Neem voor vragen, advies en bestellingen gerust contact op:

David Bolomey

info@bolomey.nl
020 - 422 3098

Kantooradres (géén winkel):
Kanaalstraat 25 Amsterdam

Onze import ligt altijd onder goede omstandigheden opgeslagen, in een loods met klimaatbeheersing. Van hieruit leveren wij aan particuliere klanten en restaurants in Nederland.