Bourgogne

Bourgogne

Sorteer op
La Maison Romane Manoir du Bais Cidre Primeur 2022
Deze cider maakt Oronce met de appels van zijn Normandische familie. De appels fermenteren en rijpen drie maanden op oude houten vaten in zijn kelder in Nuits-Saint-Georges. Het resultaat is een opwekkend dorstlessende, frisse en licht boerse cider met een aangename mousse.
Speciale prijs € 12,00 Normale prijs € 14,00
La Maison Romane Mousses Sauvages Pommes a Cidre 2021
2/3 deel saison, 1/3 deel cider, gemaakt van appels uit de bomen van de familie van Oronce. Deze hebben zeven maanden samen op oude houten vaten mogen rijpen en zijn daarna gebotteld. Deze Mousses Sauvages doet denken aan de betere blonde bieren, maar dan met meer frisheid.
La Maison Romane Gevrey-Chambertin La Justice 2021
Donker en aards, ruig maar wel beschaafd. Rijpe kersen, rozen, viooltjes, Aziatische kruiden in de neus. Dit zet door in de mond, begeleid door prachtige zuren. Ontzettend indrukwekkende wijn. Mag nog jaren de kelder in, maar nu openmaken is écht geen straf.
€ 108,00
La Maison Romane Marsannay rouge Longeroies 2021
Marsannay is de meest noordelijke appellatie in de Bourgogne en Les Longeroies is dan weer bijna de meest noordelijk gelegen wijngaard. Dat zorgt voor net rijpe kersen in de neus en wat zachte kruidigheid. In de mond aangename zuren, soepele tannines, veel lengte.
€ 58,00
La Maison Romane Côte de Nuits Villages rouge 2021
Pinot uit Comblanchien, grenst bijna aan de fameuze Monopole Clos de la Maréchale. In de neus veel Aziatische kruiden en bramenfruit, in de mond veel frisheid, aangename kruidigheid, verkwikkende zuren en veel lengte. 100% whole bunch en oud hout.
€ 58,00
Antoine Petitprez Pommard 2019
Onze 'grootste' wijn van Petitprez. Donkere, vlezige impressie, maar met frisheid en spanning. Waar Pommard vaak, zeker in zijn jeugd, stug en onbenaderbaar kan zijn, heeft deze wijn een wat vriendelijker karakter. Nog steeds is het een wijn die wat lucht kan gebruiken, of gewoon nog even de kelder in mag. De keuze is aan u.
Antoine Petitprez Côte de Nuits Village Les Vaucrains 2020
Afkomstig van 48 jaar oude stokken uit het dorpje Comblanchien, gelegen tussen Nuits-Saint-Georges en Ladoix-Serrigny. De wijngaard grenst aan de oostzijde aan de fameuze Clos de la Maréchale en aan de westkant aan de steengroeve van het dorp (komen prachtige aanrechtbladen e.d. vandaan maar dat terzijde). De stokken staan dus met de voeten in de kalksteen. De wijn is krachtig, met donker bramenfruit. Linear en met behoorlijk veel vulling, aangename zuren en veel lengte. Tannines zijn nog bij schrijven (maart 2023) nog niet geïntegreerd. Drinken mag, maar wachten loont!
Antoine Petitprez Savigny-lès-Beaune Les Bas Liards 2020
Pinot noir van 52 jaar oude stokken uit de bescheiden wijngaard Les Bas Liards, pal aan het riviertje Le Rhoin. De zandrijke, alluviale bodem zorgt voor goede drainage. Neus van kersen en bramen, aangename zuren en tamelijk aards. De wijn is op dronk, maar mag ook nog de kelder in.
Antoine Petitprez Bourgogne rouge Les sorbins 2020
De wijngaard Les Sorbins valt net buiten de grenzen van Pommard. In de bodem aldaar veel rode klei en ijzer. Daardoor is de wijn wat ronder en en meer toegankelijk dan de wijnen die de naam van het dorp wel dragen. Dat wil niet zeggen dat het hier een niemandalletje betreft. De wijn is nog steeds stevig en aards, met duidelijk aanwezige, maar fijne tanines en een lange afdronk.
Alice Beaufort Le Petit Beaufort Rosé Millésime 2014
Ja. Hors catégorie. Denk aan een gerijpte lichtrode pinot noir, een Bourgogne. Denk daar mousse bij. Aardbeien. Rook. Niet voor de faint of heart. Nee, voor de avontuurlijke drinker. Om goed bij te eten, met leuke vrienden. Deze los-uit-de-pols natuur Rosé Brut Nature vraagt tot de laatste slok om aandacht. Daagt uit. Kom maar op. Kom maar door.
Pierre Clair Hautes Côtes de Beaune Puits de Chaux 2020
De druiven voor deze cuvée komen van het Haut Côtes de Beaune plateau boven Volnay, een wijngaard van 0,7 hectare rode klei op een ondergrond van kalk. De stokken zijn op leeftijd: geplant in 1959, 1965 en 1986. Ook hier de pure, directe stijl van Pierre Clair, ongefilterd en ongeklaard, niet gechaptaliseerd, eigen gisten en enkel een mespuntje (10 mg/L) sulfiet voor de stabiliteit.
Pierre Clair Maranges Sur le Bois Sud 2020
Stoere Bourgogne van een van de zuidelijkste wijngaarden van de Côte de Beaune. De hele trossen gaan het vergistingsvat met een expressieve, boers gestructureerde en toch soepel drinkende pinot als resultaat. Pierre, Chef de Culture bij het beroemde Domaine d'Angerville, weet hoe het werkt. Dit is natuur op z'n lekkerst.
Pierre Clair Bourgogne Pinot Noir Saint Martin 2020
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Pierre Clair Bourgogne Pinot Noir l'Origine 2020
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Pierre Clair Bourgogne Chardonnay Le Chat Blanc 2020
Eigenzinnige natuurlijke chardonnay van een uiterst kunstig wijnmaker. Spannend, droogrijk en loepzuiver. Verschillende knoppen induwend, dat is: never a dull sip. Sip word je er bepaald niet van, van deze wijn. Integendeel zouden we zeggen, als verkopers van deze wijn.
Alice Beaufort, "Grande Charme" blanc 2015 Vin de France
Heftige, uiterst expressieve puurnatuurwijn van 75% chardonnay en 25% pinot noir. Als een champagne zonder de bubbels. Slechts 10% alcohol. Asjemenou!! DGH: 9
Armand Heitz Mazis-Chambertin Grand Cru 2020
 
€ 390,00
Armand Heitz Echézeaux Grand Cru 2020
 
€ 500,00
Armand Heitz Corton Grand Cru 2019
 
€ 176,00
Armand Heitz Pommard 1er Cru Les Rugiens 2020
0,43 ha in de grand cru van Pommard, deel Rugiens-Hauts. Aanplant 1974, 1975 & 1994.
€ 126,00
Armand Heitz Pommard 1er Cru Pezerolles 2020
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 & 1983.
€ 98,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot rouge 2020
0,30 ha van Francemont, centraal naast Tête du Clos. Aanplant 1964.
€ 76,00
Armand Heitz Gevrey-Chambertin Les Corvées 2020
Deze wijn mag nog heel even liggen. Kan over 2-3 jaar geopend worden. Krachtig, maar ook verleidelijk. 14 maanden houtrijping, waarvan iets meer dan een kwart nieuw hout.
Armand Heitz Pommard Les Vaumuriens 2020
0,15 ha hoog op de helling van de wijngaarden Vaumuriens en En Boeuf, stenig terroir leidend tot een pinot met mineraliteit en frisheid. Aanplant 1964.
Armand Heitz Juliénas 2020
6 ha recent gekocht van Domaine La Combe Vineuse. Deze Juliénas komt van de wijngaarden Mont Rouge, Le Tour, Le Plat, En Broussaud, La Garenne, La Fargette en En Besset. 100% gamay.
Armand Heitz Corton Charlemagne Grand Cru 2018
 
€ 275,00
Armand Heitz Meursault 1er Cru Perrières 2020
 
€ 176,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er cru Chenevottes 2020
 
€ 110,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er cru Maltroie 2020
0,71 ha Armand's achtertuin, akkers Les Places en Ez Crets. Visitekaartje van Heitz. Aanplant 1973, 2003 en 2016.
€ 110,00
Armand Heitz Chassagne Montrachet 1er cru Morgeot 2020
 
€ 110,00
Armand Heitz Meursault 2019
Zorgvuldige blend van verschillende wijngaarden met kalkrijke mergel en veel klei. 11 maanden houtrijping, waarvan iets meer dan een kwart nieuw hout.
€ 76,00
David Butterfield Pommard 1er Cru Les Charmots 2020
Van de Pommard 1er Cru Les Charmots 2020 is er niet veel in huis. Pommards kunnen wel eens minder toegankelijk zijn, zeker in hun jeugd, maar wat van de Charmots helling komt heeft vaak – zoals in de naam besloten ligt – charme. De wijngaard heeft een gunstige ligging: halverwege de helling en gericht op het zuidoosten. De wijn is gul en rond. Rijpe kersen, zoete kruiden en sappig fruit. Complete en overtuigende wijn.
Frédéric Cossard Volnay 2019
 
Frédéric Cossard Saint-Romain Sous Roche 2019
Typisch Cossard: welkom thuis geur van vrolijke wilde bessen en struiken, direct en brutaal. Pinot bruisend van het leven. Droog sap. Oud hout. Rozebottelstruiken in de verte. Schetsmatige verschijning die zich streeksgewijs ontvouwt. Bourgogne op z'n zuiverst. Intellect verscholen in een overall. Lekker!
€ 48,00
Frédéric Cossard Vosne Romanée les Champs Perdrix 2019
 
€ 105,00 bij aantal van 6
Frédéric Cossard Chambolle Musigny les Herbues 2019
 
Frédéric Cossard Bourgogne rouge Bedeau Qvevris 2019
Bedeau maakt Frédéric van fruit afkomstig van 3 percelen in en rond Volnay. Uiteraard van biologisch werkende collega's. Goede kennismaking met Cossard, en voor pinot liefhebbers zeker niet over te slaan.
Amaury Beaufort Chablis 2020
Op zoek naar een klassieke Chablis? Zoek dan nog even verder. Want Amaury maakt een uitdagende en eigenzinnige typisch-Beaufort witte Bourgogne. Open, complex en kan na ontkurken een hint oxidatie geven, die met O2 in de buurt weer vervliegt. Loving this. Maar staat ver af van de middle of the road Chablis. Derhalve: voor wie het aandurft. Très naturel.
Jean Tardy Nuits-Saint-Georges Vieilles Vignes Au Bas de Combe 2020
De bejaarde stokken brengen minder en ook kleinere druiven voort en dat zorgt voor een natuurlijke concentratie. Bas de Combe is erg mooi gelegen: grenst aan de 1er crus Chaumes (Vosne) en Boudots (Nuits). De noordwesthoek van Bas de Combe raakt de zuidoosthoek van de beroemde Malconsorts. In het nog steeds geraadpleegde Plan statistique des vignobles produisant les grands vins de Bourgogne uit 1861 wordt Bas de Combe als deuxième cru genoemd. Dit is de belangrijkste wijngaard van Tardy.
€ 78,00
Jean Tardy Fixin La Place 2020
Fixin is de noordelijke appellation die bekendstaat om z'n rijke, stevige Bourgognes. Jasper Morris: "The Fixin geology is similar to that of Gevrey Chambertin, but with shorter slopes and more alluvial soils of the Marsannay type."
€ 60,00
Aurélien Verdet Nuits-Saint-Georges 1er cru Les Damodes 2018
Les Damodes is mooi gelegen aan de noordkant van Nuits en grenst direct aan de appellation Vosne Romanée, aan de wijngaard Les Damaudes. De wijnen van deze wijngaard kunnen het zijdeachtige en verleidelijke hebben dat je ook in goede Vosne tegenkomt. Verdet's Lutenière en Pretière zijn populair, en fans kunnen nu ook een van zijn top 1er crus proberen. Veel is er niet.
Pierre Clair Bourgogne Pinot noir 2019 l'Origine
De pinot van onze kleinste Bourgogne-boer. Stoere boerse heel natuurlijke bourgogne. Eigenzinnig zoals alle Bourgognes van Clair Obscur. Voor de avontuurlijke drinker. Gevinifieerd en gerijpt (1 jaar) op oude houten vaten.
Champagne Quentin Beaufort Brut No 9 2015
Ongeveer 1700 flessen maakt hij van deze 100% pinot noir. Terroir: Saint Firmin in Polisy, Aube. Super levendige Champagne in kenmerkende Beaufort stijl.
€ 90,00
David Butterfield Beaune 1er cru Les Bressandes 2017
We kopen steeds meer rood van Butterfield. Van zijn verleidelijke pinots. Zoals zijn Beaune Teurons, en zijn Bressandes: een steile wijngaard hoog op de helling achter het stadje Beaune. Jasper Morris schrijft: "The name Bressandes caresses the tongue, and so can the wine." Het jaar 2017 is elegant, maar heeft ook pit.
Armand Heitz Volnay 1er Cru Santenots 2019
Armand heeft een klein beetje van deze wijn gemaakt. Wijngaard ligt eigenlijk net buiten Volnay, in Meursault. Flink wat klei in de bodem maakt deze Volnay stevig en rijk.
Armand Heitz Pommard 1er Cru Pezerolles 2019
0,6 ha halverwege de helling aan de Beaune-kant van Pommard, boven Clos des Epeneaux. Aanplant 1978 en 1983, productie 2093 flessen.
Armand Heitz Pommard 1er Cru Monopole Clos des Poutures 2019
0,66 ha Monopole, transparant en energiek rood. Poutures is voor rood het vlaggeschip van Armand. Aanplant 1964 en 1999, productie 3890 flessen.
Armand Heitz Pommard 2019
0,15 ha hoog op de helling van de wijngaarden Vaumuriens en En Boeuf, stenig terroir leidend tot een pinot met mineraliteit en frisheid. Aanplant 1964, productie 3635 flessen.
Armand Heitz Juliénas 2019
6 ha recent gekocht van Domaine La Combe Vineuse. Deze Juliénas komt van de wijngaarden Mont Rouge, Le Tour, Le Plat, En Broussaud, La Garenne, La Fargette en En Besset. 100% gamay, productie 11.465 flessen.
Armand Heitz Folie Sauvage 2020
50% pinot noir en 50% gamay, van wijngaarden uit de gemeenten Meursault, Volnay en Pruzilly. Productie 13.932 flessen.

Items 51-100 van 141

per pagina