Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

U bent op dit moment op:

Meer foto's

Champagne Georges Laval Cuvée Les Chênes 2005 Brut Nature

Cumières 1er cru
Biologisch sinds 1971. Zinderende Chardonnay met een enorme lengte en intensiteit. Heel direct, geen polonaise. Absoluut electrifying! Wat een Champagne, dit zindert maar door!
naar proefnotitie | naar beschrijving
  • € 110,00
Originele verpakking: doos van 6 flessen
Wijnsoort: wit
Flesmaat: standaard (75 cl)

Beschikbaarheid: Niet op voorraad.


doorsturen naar een vriend of vriendin

Proefnotitie Champagne Georges Laval Cuvée Les Chênes 2005 Brut Nature

De essentie van Champagne. Geen opsmuk, geen bling-bling. Ultrapuur, knetterstrak, superintens. Geweldige lengte en concentratie. Fris en heel lang. Deze millésime kan nog jaren rijpen.

Aanvullende informatie

Drinkjaren nu tot ongeveer 2022
Druivensoort(en) chardonnay (100%)

Hoe beoordelen kopers deze wijn?

Beschrijving Champagne Georges Laval Cuvée Les Chênes 2005 Brut Nature  

In 1971 schakelde Georges Laval (misschien wel als eerste in de hele Champagnestreek) over op biologische wijnbouw, na het zien van een reportage van documentairemaker Jacques Cousteau over het aantreffen van pesticiden op de Noordpool. Twintig jaar later ging zijn zoon Vincent met hem samenwerken op het domein, ondanks z'n vaders advies om een ander beroep te kiezen ("Je zult honger lijden!"). In 1996 nam Vincent de leiding van het domein over. Het domein is nogsteeds heel kleinschalig (2,5 hectare, met een jaarlijkse productie van zo'n 9.000 flessen per jaar) maar Vincent hoeft geen beroep te doen op de voedselbank: zijn wijnen hebben onder hard-core Champagnefreaks een cult-status bereikt, en staan op de kaart bij toprestaurants, waaronder "het beste restaurant ter wereld", Noma in Kopenhagen.

Naast het biologische werk in de wijngaard is ook de vinificatie zo natuurlijk mogelijk. Er worden uitsluitend natuurlijke gisten gebruikt, er vindt geen chaptalisatie (toevoegen van suiker om het alcoholpercentage te verhogen) plaats, en de wijnen worden niet gefilterd of geklaard. Vincent gebruikt tijdens het hele proces slechts heel geringe hoeveelheden sulfiet; in totaal minder dan 20 milligram per liter! De vergisting vindt plaats op houten vaten. De remuage (het schoksgewijs draaien van de flessen om de gistresten naar de hals van de fles te laten zakken om ze te kunnen verwijderen) gebeurt nog volledig met hand. De wijnen liggen 2 tot 4 jaar "sur lattes", afhankelijk van de cuvée.

Het resultaat: kippenvelchampagne!

Aanvullende informatie over het domein

Omvang domein 2,5 hectare
Eigenaar Vincent Laval
terug naar boven
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Bekijk voor meer informatie de service-pagina.

Klik hier voor informatie over retourneren.