Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

U bent op dit moment op:

Meer foto's

Champagne Ulysse Collin Blanc de Noirs "Les Maillons" Extra Brut

Congy
Single-vineyard Champagne van de wijngaard "Les Maillons". Intens, mondvullend en toch verfijnd en precies. Gelukkig weer een kleine hoeveelheid van deze 100% pinot noir beschikbaar, nadat de oogst van jaargang 2007 volledig door hagelschade verloren ging.
naar beschrijving
  • Prijs € 60,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 59,00 bij aantal van 6
Originele verpakking: doos van 6 flessen
Wijnsoort: wit
Flesmaat: standaard (75 cl)

Beschikbaarheid: Niet op voorraad.


doorsturen naar een vriend of vriendin

Aanvullende informatie

Drinkjaren nu tot ongeveer 2018
Druivensoort(en) pinot noir (100%)

Hoe beoordelen kopers deze wijn?

Beschrijving Champagne Ulysse Collin Blanc de Noirs "Les Maillons" Extra Brut  

Olivier Collin is geinspireerd door Anselme Selosse, waar hij in 2001 stage heeft gelopen. Hij besloot zelf Champagne te gaan maken, en kon in 2003 de beschikking krijgen over een deel van de familiewijngaarden (die waren verhuurd aan de négoce). De wijngaarden van Collin bevinden zich rondom Congy, net ten zuiden van de Côte des Blancs. De kalkrijke bodem bevat hier ook veel silex, wat ongebruikelijk is in de Champagne streek.

Olivier werkt zoveel mogelijk biologisch (nog niet officieel gecertificeerd) en wil op termijn misschien zelfs overstappen naar biodynamisch. De basiswijnen vergisten en rijpen op houten vaten, Olivier experimenteert met verschillende houtsoorten, leeftijden van de vaten, en vatenmakers. Hij maakt Extra Brut, dat wil zeggen geen (of heel minimale) dosage. De basiswijnen worden niet gefilterd of geklaard voor ze op fles gaan voor de tweede gisting. Olivier gelooft in lange vatrijping, en lange rijping op fles voor het degorgement. Jaargang 2006 is pas in 2010 op de markt gebracht en heeft daarmee zo'n 2,5 à 3 jaar sur lattes gelegen. Top-champagne maken kost tijd!

Olivier is onvoorstelbaar gepassioneerd. Het eerste bezoek aan hem nam een hele middag in beslag, en behelsde behalve een proeverij van allerhande basiswijnen van het vat ook een uitgebreide tour door de wijngaarden. En veel uitleg. Geen verkooppraat, maar verhalen recht uit het hart; de passie voor zijn werk en zijn wijnen spat er vanaf.

Hij maakt echt "kick-ass" Champagnes! Zeer complexe, overtuigende, intense wijnen; als een mooie witte Bourgogne, maar dan mousserend. Een wijn die niet nalaat een onuitwisbare indruk achter te laten.

Te koop bij Bolomey Wijnimport, en te drinken bij het Champagnerestaurant van het Jaar 2010, "In de Keuken van Floris" in Rotterdam.


Grotere kaart weergeven

Aanvullende informatie over het domein

Eigenaar Olivier Collin
terug naar boven
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Bekijk voor meer informatie de service-pagina.

Klik hier voor informatie over retourneren.