Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

U bent op dit moment op:

Meer foto's

David Clark, Morey-Saint-Denis "Les Porroux" 2012

Domaine David Clark, Morey-Saint-Denis
Voor het eerst kregen we een (piepkleine) allocatie van deze zeer gezochte Morey. Helaas ook voor het laatst...
naar beschrijving
  • € 60,00
Originele verpakking: doos van 6 flessen
Wijnsoort: rood
Flesmaat: standaard (75 cl)

Beschikbaarheid: Op vooraad.

Voeg Items toe aan Winkelwagen

doorsturen naar een vriend of vriendin

Aanvullende informatie

Drinken bij lamsvlees, eendeborst, wildragoût, pasta met eekhoorntjesbrood
Drinkjaren nu tot ongeveer 2022
Druivensoort(en) pinot noir (100%)
Biologisch ja

Hoe beoordelen kopers deze wijn?

Beschrijving David Clark, Morey-Saint-Denis "Les Porroux" 2012  

Dit eenmansdomein vertegenwoordigt de verwezenlijking van een droom, en laat zien wat iemand met een idee onstuitbaar kan zijn. David Clark sprak geen Frans, maar had besloten wijn te willen gaan maken in de Bourgogne. Er zullen meer mensen zijn met dergelijke fantasieën, maar het verwezenlijken is een ander verhaal. David Clark deed het. Zegde zijn – goede – baan op als ingenieur bij het Williams Formule 1 team, verkocht z’n huis en vertrok naar Frankrijk. Om daar eerst de taal te leren. En na een jaar te starten aan het Lycée Viticole (kortweg "viti") in Beaune. David is nu mid-30 en heeft inmiddels een klein eigen domein: een kelder in Morey-Saint-Denis en een aantal hectaren wijngaarden op verschillende plekken om hem heen.
David Clark David Clark voor zijn wijngaard "Au Pelson"
Geen premier cru wijngaarden, laat staan grand cru. Daar is niet aan te komen, en al zou er iets beschikbaar zijn, dan is dat onbetaalbaar. Het ‘hoogste’ wat David heeft is een reepje Morey-Saint-Denis, een paar rijen waarvan hij één vat wijn maakt, en kleine perceeltjes Cotes de Nuits Villages (in Brochon) en Vosne-Romaneé. Het overige is "ordinaire" Bourgogne, en Bourgogne Grand Ordinaire.

Maar dat deze grond allesbehalve ordinair is merk je als je er eens gaat kijken. David bewerkt zijn wijngaarden met enorme toewijding, als ware het grand cru wijngaarden. Hij snoeit zeer streng, werkt derhalve met zeer lage endementen, ploegt zijn wijngaard uiteraard, maar dan wel enkel aan de voet van de stokken, zodat de natuurlijke begroeiing in het midden onaangetast blijft.
David Clark David Clark in de vinificatieruimte in zijn huis in Morey-Saint-Denis
David Clark werkt, het kan ook niet anders, op biologische wijze in zijn wijngaard. Overigens is de oogst van 2006 de eerste oogst die officieel biologisch mag worden genoemd (want gecertificeerd door ecocert).



Grotere kaart weergeven

Aanvullende informatie over het domein

Omvang domein 2 hectare
Eigenaar David Clark
terug naar boven
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Bekijk voor meer informatie de service-pagina.

Klik hier voor informatie over retourneren.