Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

U bent op dit moment op:

Meer foto's

Domaine de la Tournelle, Trousseau des Corvées 2013

Arbois trousseau
De locale Trousseau druif (blijkbaar verwant aan de Portugese "Bastardo") leverde vroeger in de Jura vaak ouderwetse, tanninerijke wijnen op. Op kousevoeten gevinifieerd, zonder sulfiet, 100% ontsteeld, blijkt het ook een wijn vol fruit en mineraliteit op te kunnen leveren. Wel met een lekker boersig tintje.
naar proefnotitie | naar beschrijving
  • Prijs € 23,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 22,00 bij aantal van 6
Wijnsoort: rood
Flesmaat: standaard (75 cl)

Beschikbaarheid: Op vooraad.

Voeg Items toe aan Winkelwagen

doorsturen naar een vriend of vriendin

Proefnotitie Domaine de la Tournelle, Trousseau des Corvées 2013

Michael Daals, masterclass Wine Professional over jaargang 2011:" Zeer natuurlijke, pure stijl, rood fruit, veel fraîcheur, opwekkend middenpalet met een zeer goede concentratie, doordrinkbaar, tannines geven de wijn een fijne structuur en zijn dienend aan de wijn. Fijne zuurgraad". 8,5

Aanvullende informatie

Drinken bij Morteau worst, Bresse kip, steak tartare, (paarden-) biefstuk
Drinkjaren nu tot ongeveer 2020
Druivensoort(en) trousseau (100%)
Biologisch ja, naturel

Hoe beoordelen kopers deze wijn?

Beschrijving Domaine de la Tournelle, Trousseau des Corvées 2013  

Evelyne en Pascal Clairet begonnen in 1991 stapje voor stapje met hun Domaine de la Tournelle. Ze zijn geen van beide afkomstig uit een wijnfamilie, en hadden dus geen familiewijngaarden om op terug te vallen. Pascal was tot 1995 consultant voor de chambre d'Agriculture, Evelyne werkte nog tot 1999 voor het wijnsyndicaat in de Rhône. Tussen de bedrijven door volgden ze beide de wijnbouwschool. Inmiddels bezitten ze 7 hectare wijngaarden rondom het dorpje Arbois, en een oud pand in het centrum van Arbois met fantastische kelders, een bezienswaardigheid op zich. In de tuin achter het domein, aan de oevers van het riviertje de Cuisance, baten Evelyne en Pascal in de zomermaanden een wijnbistro uit: een must voor wie Arbois 's zomers bezoekt.

Al sinds 2000 worden alle wijngaarden biologisch bewerkt, sinds een paar jaar AB gecertificeerd. Inmiddels wordt zelfs grotendeels bio-dynamisch gewerkt. Het wijn maken gebeurt met natuurlijke gisten, zonder chemische toevoegingen en met weinig of -indien mogelijk- geen sulfiet. Vergisting en opvoeding van de wijnen gebeurt grotendeels op houten vaten en foeders, maar nieuw hout is uit den boze. Het meeste hout bestaat uit gebruikte vaten uit de Bourgogne.

Bij het proeven van de wijnen merk je meteen dat Evelyne en Pascal al vele jaren ervaring hebben met natuurlijke wijnen. De wijnen zijn zeer verzorgd en schoon, en over de hele linie erg goed!

Aanvullende informatie over het domein

Omvang domein 7 hectare
Eigenaar Evelyne & Pascal Clairet
terug naar boven
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Bekijk voor meer informatie de service-pagina.

Klik hier voor informatie over retourneren.