Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

U bent op dit moment op:

Meer foto's

Jan van Roekel, l'Imprévu 2014

Jan van Roekel
Tijdens de oogst bij Romain des Grottes kreeg Jan van Roekel onverwachts de kans zijn eigen wijn te maken. Dat werd deze "l'Imprévu". Van het laatst geoogste perceeltje, perfect rijpe en gezonde druiven. Natuurlijk zonder sulfiet of andere toevoegingen. Beginnersgeluk of niet, het resultaat mag er zijn! Fles is in no time leeg...
naar proefnotitie | naar beschrijving
  • Prijs € 13,90 bij aantal van 1
  • Prijs € 12,90 bij aantal van 6
Wijnsoort: rood
Flesmaat: standaard (75 cl)

Beschikbaarheid: Niet op voorraad.


doorsturen naar een vriend of vriendin

Proefnotitie Jan van Roekel, l'Imprévu 2014

Nicolaas Klei twittert: "Ook Nederlanders zónder snor en alpino kunnen wijn maken in Frankrijk! Heerlijk ondeugende beaujolais van Jan van Roekel"

Aanvullende informatie

Drinken bij lekkere dorst
Drinkjaren nu tot ongeveer 2019
Druivensoort(en) gamay (100%)
Biologisch ja

Hoe beoordelen kopers deze wijn?

Beschrijving Jan van Roekel, l'Imprévu 2014  

Tijdens de laatste dag van de oogst op Domaine des Grottes wilde Romain nog wat pétillant naturel maken. Alle voorbereidingen waren getroffen, de pers alvast geïnstalleerd om de druiven direct te kunnen persen. Maar bij aankomst in het laatste perceel werden de plannen alsnog omgegooid. De druiven waren zo supergezond, en zo perfect rijp. "Zonde om de druiven meteen te persen" alsdus "onze" Jan van Roekel, die Romain ervan wist te overtuigen de druiven aan hem af te staan. En zo mocht Jan zijn eerste eigen wijn maken! Nadat de uit vrijwilligers bestaande oogst-equipe de druiven had geplukt werden ze gesorteerd (alle net niet perfecte druiven verdwenen alsnog in de petnat) en daarna voor een kwart met de hand ontsteeld, de rest van de oogst verdween met steeltjes en al in de (kunststof) vergistingskuip. De vergisting kwam vlot op gang, en verliep probleemloos. Al na een dikke week werden de druiven geperst in een oude houten verticale pers, de druiven werden hierbij met (blote) voeten gekneusd. Vervolgens rijpte de wijn op cuve tot het moment van -handmatige- botteling, op 19 januari. Noch bij het wijnmaken, noch bij het bottelen werden sulfiet of enige andere additieven toegevoegd, en de wijn werd niet gefilterd of geklaard.
terug naar boven
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Bekijk voor meer informatie de service-pagina.

Klik hier voor informatie over retourneren.