Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

U bent op dit moment op:

Meer foto's

La Martinette 2011

Bordeaux Supérieur, Jacques Lurton
Een voltreffer! Erg goede, betaalbare rode Bordeaux, soepele 100% merlot die niet snel verveelt. Uit de stal van Lurton, en inmiddels in conversie naar biologische wijnbouw.
naar proefnotitie | naar beschrijving
  • Prijs € 9,90 bij aantal van 1
  • Prijs € 8,90 bij aantal van 6
Wijnsoort: rood
Flesmaat: standaard (75 cl)

Beschikbaarheid: Op vooraad.

Voeg Items toe aan Winkelwagen

doorsturen naar een vriend of vriendin

Proefnotitie La Martinette 2011

Winelife (februari/maart 2014) over jaargang 2010: "In huis halen zo'n wijn! Allemansvriend met inhoud. Kers, bes, braam en wat kruiden. Voor bij biefstuk en vegetarische lasagne. Of zomaar als je zin hebt in een glas rood."

Aanvullende informatie

Drinken bij rollade, gehaktbal, biefstuk, braadworst, of bij de borrel met een worstje of een blokje pittige goudse kaas
Drinkjaren nu tot ongeveer 2018
Druivensoort(en) merlot (100%)
Biologisch ja

Hoe beoordelen kopers deze wijn?

Beschrijving La Martinette 2011  

La Martinette was de eerste bezitting van de Lurton familie, de voorouders van Jacques Lurton vestigden zich hier ruim 170 jaar geleden. La Martinette is gelegen in het dorp Moulon, in het Entre-deux-Mers gebied. Inmiddels bezitten de Lurtons talloze prestigieuze domeinen in de hele Bordeaux streek. De wijngaarden van La Martinette werden verwaarloosd en vervolgens gerooid na de 2e wereldoorlog. De gebouwen bleven in de familie, maar er werd geen wijn meer gemaakt.

Tot Jacques Lurton het chateau in 1994 kocht van een neef. In 2007 wist hij een aantal wijngaarden in Moulon te kopen (7 hectare in totaal) beplant met Merlot. La Martinette werd weer in oude luister hersteld! Vanwege de historie heeft La Martinete een bijzondere plek in het hart van Jacques Lurton. Hij is daarom vastbesloten er iets bijzonders van te maken. De wijngaarden worden biologisch bewerkt, de aanvraag voor biologische certificering loopt.

Het doel van Jacques is om hier eerlijke, pure wijn te maken zonder pretenties. Een soepele, toegankelijke wijn. Daarom geen overdreven extractie, geen overdosis nieuw hout, geen overrijpheid. "It is the ideal accompaniment to bring pleasure to your everyday meals" aldus Jacques.

Aanvullende informatie over het domein

Omvang domein 7 ha
Eigenaar Jacques Lurton
terug naar boven
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Bekijk voor meer informatie de service-pagina.

Klik hier voor informatie over retourneren.