Loire

Loire

Sorteer op
Domaine de l'R Chinon Le Canal des Grands Pièces 2020
"Le plaisir sans modération" zegt Frédéric Sigonneau over deze wijn. En Nicolaas Klei zegt: "het lekkerste exemplaar dat ik tot nu toe heb geproefd." Chinon op z'n vrolijkst! Biologisch, sappig en puur.
Les Quarts de Juchepie 2017 (50cl)
Bio-dynamisch zoet. Heel rijk en intens maar fijne zuren en een bittertje zorgen voor evenwicht. Betoverend lekker.
Les Monts de Juchepie 2020
Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk.
Domaine Vincent Carême Vouvray Clos de la Roche 2021
€ 31,00
Hervé Villemade, Romorantin Les Acacias 2019 Cour-Cheverny
Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Heeft nu ruim 10 jaar gerijpt! Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
Hervé Villemade Les Acacias 2020
Spannende gelaagde wijn waar veel aan te beleven is. Energieke zuren die doen denken aan Chardonnay. Romorantin is een obscure lokale druif met een eigen appellation: Cour-Cheverny is altijd Romorantin.
Hervé Villemade Cour-Cheverny 2021
Een 100% romorantin. Dit jaar geen Châtaigniers en Acacias, met de voorjaarsvorst was het zo'n ingewikkeld jaar in de Loire dat Villemade besloot om maar één romorantin te maken, de basis-cuvée Cour-Cheverny. Gewoon de naam van de appellation. En als een wijn de deze appellation heeft dan moet het ook romorantin zijn. Dus geen twijfel. Volgend jaar vast weer meer cuvées.
Jean François Mérieau Gamay Le Bois Jacou
Touraine Gamay
Mai & Kenji Hodgson La Grande Piece 2020
Blend van gamay en grolleau, lekker rijp, tegelijkertijd fris en verleidelijk. Onalledaags, maar toch wil je dit wel dagelijks drinken.
Toby Bainbridge Rouge aux Levres 2020
Gemaakt van de onbekende druivensoort Groslot (of grolleau), maar onbekend maakt zeker niet onbemind. Gevaarlijke wijn, die uitsluitend met grote gulzigheid te drinken valt. "Ze hebben 'm gewoon te lekker gemaakt!"
Mai & Kenji Hodgson Flotsam 2019
Flotsam
Toby Bainbridge Highway.8 2019
Cabernet franc, gemaakt in dezelfde stijl als de Rouge aux Levres. Dus: extreem puur, dorstlessend en zonder een spoortje hardheid. Vergist druivensap in optima forma. Drink met gulle slokken. Dit jaar voor het eerst rijping in oude houten vaten, dit geeft de wijn diepgang maar ook zachtheid.
Les Quarts de Juchepie 2017 (50cl)
Bio-dynamisch zoet. Heel rijk en intens maar fijne zuren en een bittertje zorgen voor evenwicht. Betoverend lekker.
L'Enclos de Juchepie 2017
Waar de Monts van verschillende percelen rondom het domein afkomstig is, komt L'Enclos van Oosterlinck's ommuurde "achtertuin", hoog Layon terroir vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het brede Layon dal. L'Enclos heeft altijd wat meer tijd nodig dan Les Monts.

Les Monts de Juchepie 2018
Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk. Hamersma gaf deze 2018 een 9,5. De wijn gaat medio 2021 door een oxidatieve fase. Er zijn 3000 flessen gemaakt.
Le Sec de Juchepie Cuvée "Les Monts" 2016
Mineralige en volle "droge Coteaux de Layon", al mag 'ie van de Franse wijnwetgever niet zo heten. Een bescheiden suggestie van honing en wat karamel, dat laatste zeer subtiel, no worries. Boterzacht en verleidelijk.
Julie & Toby Bainbridge Aurora 2022
Chenin Blanc sec 2022 Vin de France
Uitverkocht
Domaine Mosse Chenin 2020
Intense, spatzuivere (bio-dynamische) chenin blanc. Spannend samenspel van rijp, weelderig fruit, ragfijne verkwikkende zuren. Twee jaar gerijpt op het domein en dit jaar gebotteld.
Uitverkocht
Les Churelles de Juchepie 2019
Zelf noemt Eddy Oosterlinck zijn Churelles een moelleux, maar je zou het ook een liquoreux kunnen noemen. Maar dan misschien toch een moelleux om z'n lenigheid en fraîcheur. Biodynamische zoet.

Uitverkocht
Bainbridge Blanc sec Les Jongleurs Vin de France 2021
Superfrisse, levendige puur-natuur-chenin blanc van 60 jaar oude stokken. Geen houtrijping. Fijne doordrinkzuren. Smaakpapillen slaan op hol!
Uitverkocht
Domaine Mosse Arena 2020 Savennières
De druiven voor de Arena komen van een 0,45 ha gedeelte van de vermaarde Clos du Grand Beaupréau helling: terroir van eolisch - door de wind afgezet - zand, met leisteen en zwerfkeien. Van deze grond komt een bijzondere, droge Chenin die meer tijd nodig heeft dan die van de oevers van de Layon. Rendement: 15 hl/ha.
Uitverkocht

Items 51-71 van 71

per pagina