Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

U bent op dit moment op:

Meer foto's

Mosse, Bois rouge 2013, Vin de Table

Agnes & René Mosse, Anjou
Kelderrestant. Flesprijs was € 12,90. Ruig, stoer sap. Van de jeugdige stokken (leeftijd een kleine 10 jaar) maakt Mosse deze "vin de plaisir et de soif". Puur drinkplezier dus.
naar proefnotitie | naar beschrijving
  • Prijs € 9,90 bij aantal van 1
  • Prijs € 9,50 bij aantal van 6
Originele verpakking: doos van 12 flessen
Wijnsoort: rood
Flesmaat: standaard (75 cl)

Beschikbaarheid: Op vooraad.

Voeg Items toe aan Winkelwagen

doorsturen naar een vriend of vriendin

Proefnotitie Mosse, Bois rouge 2013, Vin de Table

Harold Hamersma over de 2010 (De Grote Hamersma 2013): "Onbedaarlijk montere, onstuimige, ongeduldige, verrukkelijke rode Loire van een bloedserieus wijnmakers-echtpaar. Hartverwarmend wanneer koel gedronken."

Perswijn, juli 2012, over de 2010: "Heerlijk fruit en sap, lichtvoetig, kersen, bramen, fijne zuren, lekker." 4 sterren

Aanvullende informatie

Drinken bij charcuterie, bal gehakt, hartige taart
Drinkjaren nu tot ongeveer 2018
Druivensoort(en) cabernet franc (75%), cabernet sauvignon (25%)
Biologisch ja, naturel

Hoe beoordelen kopers deze wijn?

Beschrijving Mosse, Bois rouge 2013, Vin de Table  

Agnes en René Mosse waren jarenlang uitbaters van een drukbezochte wijnbar in Tours. Zo kwamen ze in contact met veel verschillende wijnbouwers, waaronder Jo Pithon en François Chidaine, en werden ze geinspireerd om zelf wijn te gaan maken. Ze bezoeken het wijnbouwlyceum in Amboise. Daarna werkt René een paar jaar in de Bourgogne, om uiteindelijk in 1999 een eigen domein te kopen in Saint Lambert du Lattay.

Vanaf de start werken Agnes en René zonder gebruik van chemisch hulpmiddelen. Inmiddels is het domein gecertificeerd biologisch, en passen ze ook veel bio-dynamische methodes toe. De vinificatie gebeurt zo natuurlijk mogelijk, en met zo weinig mogelijk ingrijpen. Dus: natuurlijke gisten gebruiken, niet chaptaliseren, niet aanzuren, geen enzymen of andere toevoegingen gebruiken, geen klaring. Sulfiet wordt slechts mondjesmaat gebruikt.

Het wijngebied Anjou was in het verleden vooral berucht vanwege de bedenkelijke rosé die het voortbracht. Agnes en René bewijzen dat hier nu ook topwijnen gemaakt kunnen worden. Sinds 2002 beschikken ze ook over een kleine wijngaard in de appellation Savennières, waar van de chenin blanc druif unieke wijnen worden gemaakt dankzij de vulkanische leisteen bodem.

Een groot deel van de wijnen van Mosse gaat naar sterrenrestaurants en natuurlijke wijnbars en -bisto's in Frankrijk. Gelukkig is er nu ook wat voor de Nederlandse wijnliefhebber beschikbaar. Intense, overtuigende wijnen die het ontdekken meer dan waard zijn!

Aanvullende informatie over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Agnès & René Mosse
terug naar boven
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Bekijk voor meer informatie de service-pagina.

Klik hier voor informatie over retourneren.