Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

U bent op dit moment op:

Meer foto's

Pouilly Fumé "Côte des Loges" 2013

David Bailly
Kelderrestant. Flesprijs was € 15,90. Overtuigende Pouilly Fumé van de hand van de jonge wijnmaker David Bailly, serieus en ambitieus. David plukt zijn druiven pas als ze perfect rijp zijn, wat een intense (bijna heftige) wijn oplevert. Terroir Côte des Loges.
naar beschrijving
  • Prijs € 12,90 bij aantal van 1
  • Prijs € 12,50 bij aantal van 6
Originele verpakking: doos van 6 flessen
Wijnsoort: wit
Flesmaat: standaard (75 cl)

Beschikbaarheid: Niet op voorraad.


doorsturen naar een vriend of vriendin

Aanvullende informatie

Drinken bij oesters, fruits de mers, schaaldieren, geitenkaas
Drinkjaren nu tot ongeveer 2018
Druivensoort(en) sauvignon blanc (100%)

Hoe beoordelen kopers deze wijn?

Beschrijving Pouilly Fumé "Côte des Loges" 2013  

De dertiger David Bailly maakt samen met zijn vader Michel een bijzondere, zeer uitgesproken Pouilly Fumé. Zij doen dat op hun domein dat al zo’n 200 jaar in de familie is. Het domein is gelegen bij het gehucht Les Loges, dicht bij de rivier de Loire, tussen Pouilly en Tracy. De 15 hectare wijngaarden strekken zich ook uit tussen deze twee dorpen. De Cote des Lôges is vlak bij het domein gelegen.

Het terroir waarover Bailly beschikt is van een zeer hoog niveau. De basis is kalksteen, met veel fossiele oesters. En op veel plaatsen is de kalk vermengd met klei, en je treft er vuursteen aan. De bodem rondom Pouilly is beroemd, en het is de bakermat voor de inmiddels wijdverspreide Sauvignon Blanc.

Uitgangspunt voor David en Michel is wat de natuur geeft: de druiven van hun sauvignon-stokken van hun bijzondere grond. En om die druiven maximale expressie mee te geven worden de rendementen beperkt gehouden en wordt er – en dat is het meest opvallend aan de wijnen van Bailly – zeer laat geplukt. David Bailly is een wat dat betreft een echte thrill-seeker, maar... alles ten dienste van een zeer bijzondere wijn die hij wil maken.

Als je de Pouilly Fumé van Bailly vergelijkt met een “gemiddelde” Pouilly Fumé valt op dat die van Bailly zich minder vertikaal of puntig, maar meer in de breedte toont. De wijn heeft in mindere mate de overbekende Sauvignon-trekjes (grassig, buxus, en in het ongunstige geval kattepis) maar komt zachter over, rijper en intenser, zeker in z’n afdronk. Ook de zuren zijn ‘vol’, en dat maakt dat deze wijn goed in balans is. Al met al een bijzondere, je zou kunnen zeggen culinaire wijn.


Grotere kaart weergeven

Aanvullende informatie over het domein

Omvang domein 16 hectare 70 are
Eigenaar David Bailly
terug naar boven
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Bekijk voor meer informatie de service-pagina.

Klik hier voor informatie over retourneren.