Bolomey Wijnimport Amsterdam

Ga naar Hoofdpagina »

Categorie navigatie:

U bent op dit moment op:

Meer foto's

Ramonet Chassagne-Montrachet 1er cru Boudriotte rouge 2012

Domaine Ramonet, Chassagne-Montrachet
Van oorsprong is Chassagne-Montrachet vooral een rode wijn terroir, al is wit tegenwoordig meer in de mode - en duurder. Chassagne rouge kan soms wat rustiek zijn, maar die van de gebroeders Ramonet is dat zeker niet.
naar proefnotitie | naar beschrijving
  • € 38,50
Wijnsoort: rood
Flesmaat: standaard (75 cl)

Beschikbaarheid: Niet op voorraad.


doorsturen naar een vriend of vriendin

Proefnotitie Ramonet Chassagne-Montrachet 1er cru Boudriotte rouge 2012

Bill Nanson (Burgundy-Report) over jaargang 2009: " Aromas of herbs and pure red fruits, eventually with a warm edge; there’s also the typical 09 top notes that are close alcoholic. Rather silky though the intensity grows quickly delivering a little texture in the finish – this is beautifully detailed but rather boisterous, delivering a whack of mid-palate flavour that couldn’t really be described as elegant, despite the lovely texture – but today I don’t need elegant, excellent will do and this fits the bill."

Aanvullende informatie

Drinkjaren nu tot ongeveer 2018
Druivensoort(en) pinot noir (100%)

Hoe beoordelen kopers deze wijn?

Beschrijving Ramonet Chassagne-Montrachet 1er cru Boudriotte rouge 2012  

Domaine Ramonet is onbetwist het topdomein van Chassagne-Montrachet, en de wijnen zijn wereldwijd zeer gezocht. We prijzen ons gelukkig enkele van deze wijnen te kunnen aanbieden, de hoeveelheden zijn evenwel gering. We zouden het liefst alles zelf opdrinken;-)

Grootvader Pierre (alias Père) arriveerde rond 1930 in Chassagne, en begon met niets (hij kocht druiven om daar zelf wijn van te maken) om langzaam maar zeker het domein op te bouwen en het wijngaardbezit uit te bouwen. En hoe! Perceeltjes Montrachet, Bâtard-Montrachet en Bienvenues-Bâtard-Montrachet werden aangekocht. André Ramonet zette het werk voort, en de wijnen begonnen een grote reputatie te verwerven. Noël en Jean-Claude zetten het domein voort in de traditie van hun vader en grootvader.

Ondanks de tegenwoordige sterrenstatus van het domein zijn de broers Noël en Jean-Claude wars van blabla en uiterlijk vertoon. Ze hebben een zekere reputatie vanwege horkerig gedrag tegenover wijnjournalisten en andere bezoekers. Bezoek staat -ondanks een afspraak- regelmatig voor een gesloten deur. De broers vertoeven nu eenmaal liever in de wijngaarden. Daar wordt dan ook de basis gelegd voor de vaak uitzonderlijke kwaliteit van hun wijnen.

Ook op het gebied van wijnmaken gaat het er bij de Ramonets onconventieel aan toe. Ze volgen geen vaste recepten en houden zich verre van oenologische kunstgrepen. De vinificatie gebeurt grotendeels op gevoel, op intuïtie. Niet zelden resulteert dit in ronduit briljante wijnen!

Aanvullende informatie over het domein

Eigenaar Noël en Jean-Claude Ramonet
terug naar boven
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Levering & garantie

Voor bestellingen tot € 175,- bedragen de verzendkosten € 7,50. Zelf ophalen in Amsterdam kan ook.

Garantie: wijn retour als deze niet bevalt − u krijgt uw geld terug.

Bekijk voor meer informatie de service-pagina.

Klik hier voor informatie over retourneren.