Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Six-pack top mousserend

3 Champagnes, 2 Pet'Nats en 1 Riesling Brut voor € 180,00

Op voorraad

Snel Overzicht

Zes ongekend gave mousserende wijnen, 100% biologisch.
€ 180,00
 
  • Flesmaat: standaard (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Details

Champagne Barrat-Masson
Nieuwste aanwinst, 7e Champagne in de selectie. Non dosé, 2012 oogst. Harold Hamersma: "Voor de prijs van een matige tot slechte confectiechampagne koop je wat verbluffends." (een 9+ in DGH 2017). Nicolaas Klei: "Menigeen gaat mistroostig katerig boerend het nieuwe jaar in na aanbiedingspoepel. Waarom, als er voor minder geld deze biologische chardonnay-champagne is, vol fruit, plezier en ander gunstig gesternte."

Champagne Vouette & Sorbée
Twee jaar achteraan gezeten voordat we 't konden importeren. Tamelijk briljante, intense, biodynamische terroir-champagne waar champagnofielen wereldwijd – en vaak tevergeefs – naar zoeken. Eén druivensoort (pinot noir), één wijngaard (Sorbée), één jaargang (2012), géén dosage. Hamersma: "Bruisende Manzanilla. Zilt, branding, jodium. Superieur en zuiver." (een 9½ in DGH 2017).

Alice Beaufort Brut Riesling
Alice is de vrouw van Quentin, telg uit Champagne-geslacht André Beaufort. Thuis heeft Quentin geleerd hoe op natuurlijke wijze Champagne te maken. Even buiten het Champagne-gebied maakt hij nu zijn eigen mousserende wijnen, vele verschillende soorten. Van fruit van een bevriende boer maakt hij deze originele mousserende riesling (een 9- in DGH 2017).

Mosse Moussamoussettes
Zeer levendige en verfrissende Pétillant Naturel van René en Agnès Mosse uit de Anjou-streek. Dit natuurproduct is gemaakt van de grolleau gris, gamay en cabernet franc. Ongefilterd, expressief en een beetje ruig. Fles die op is voor je het door hebt. Loop ergens in Frankrijk een gave wijnbar binnen, en je ziet de wijnen van Mosse – die vroeger zelf een wijnbar had – op de plank staan.

Champagne André Beaufort
Van al deze biologische bubbels gaat het bio-verhaal van André Beaufort het verst terug: al in 1969 stopte men het gebruik van chemische middelen. Van de 3 Champagnes in deze doos is deze, een Brut, qua karakter het meest klassiek. Wat minder droog, dosage van 5 gram. Zeer fijne, delicate Champagne, zacht en puur. Dit is de 2011, gemaakt van 80% pinot noir en voor de rest chardonnay.

Bureau Saperlipopet
Een chenin blanc mocht niet ontbreken in deze doos. Ook dit is een compleet natuurlijke Pétillant Naturel, gewoon onder een kroonkurk met een heel cool etiket. Zeldzame wijn van een boer die maar af en toe iets te verkopen heeft. Verleidelijke, zachte pet'nat, een tikje mollig ook. Verrassend in alle opzichten.
 

Aanvullende Informatie

Drinken bij de hele avond, en vooral Vouette & Sorbée en André Beaufort kunnen ook goed bij het eten
Biologisch ja, tot ver achter de komma - dit zijn allemaal zeer natuurlijke wijnen
Druivensoort(en) pinot, chardo, riesling, chenin, grolleau, gamay, cabernet (maar niet allemaal tegelijk)
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Champagne