Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Six-pack top mousserend

Six-pack top mousserend

3 Champagnes, 2 Pet'Nats en 1 Brut Nature voor € 160

Op voorraad

Snel Overzicht

Zes ongekend gave mousserende wijnen, 100% biologisch.
€ 160,00
 
  • Flesmaat: standaard (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij de hele avond, en vooral Vouette & Sorbée en André Beaufort kunnen ook goed bij het eten
Biologisch ja, tot ver achter de komma - dit zijn allemaal zeer natuurlijke wijnen
Druivensoort(en) pinot, chardo, riesling, chenin, grolleau, gamay, cabernet (maar niet allemaal tegelijk)

Details

Champagne Barrat-Masson
Nieuwste aanwinst, 7e Champagne in de selectie. Non dosé, 2012 oogst. Harold Hamersma: "Voor de prijs van een matige tot slechte confectiechampagne koop je wat verbluffends." (een 9+ in DGH 2017). Nicolaas Klei: "Menigeen gaat mistroostig katerig boerend het nieuwe jaar in na aanbiedingspoepel. Waarom, als er voor minder geld deze biologische chardonnay-champagne is, vol fruit, plezier en ander gunstig gesternte."

Brochet Extra Brut
Zeer fijne, super zuivere en intense Champagne. Dosage 4 gram. Oogstjaar 2013 aangevuld met 2012. Ongefilterd en ongeklaard, eigen gisten. Slechts 9102 flessen gemaakt.

Beaufort Frères Blanc de Noirs Brut Nature 2015
De Beaufort broeders Amaury, Réol en Constant hebben hun krachten gebundeld om deze Brut Nature te maken. Ze kopen rijpe pinot noir in van een bevriende biologische werkende boer in Zuid Frankrijk. Met overtuigend resultaat!

Mosse Moussamoussettes
Zeer levendige en verfrissende Pétillant Naturel van René en Agnès Mosse uit de Anjou-streek. Dit natuurproduct is gemaakt van de grolleau gris, gamay en cabernet franc. Ongefilterd, expressief en een beetje ruig. Fles die op is voor je het door hebt. Loop ergens in Frankrijk een gave wijnbar binnen, en je ziet de wijnen van Mosse – die vroeger zelf een wijnbar had – op de plank staan.

Champagne André Beaufort
Van al deze biologische bubbels gaat het bio-verhaal van André Beaufort het verst terug: al in 1969 stopte men het gebruik van chemische middelen. Van de 3 Champagnes in deze doos is deze, een Brut, qua karakter het meest klassiek. Wat minder droog, dosage van 5 gram. Zeer fijne, delicate Champagne, zacht en puur. Dit is de 2011, gemaakt van 80% pinot noir en voor de rest chardonnay.

Villemade Bulle Blanche
Een verrassende mix van chenin blanc, chardonnay en menu pineau. Liefelijk in de neus, en dan met bite, fijn strak. Zonder bitterheid, dat wel gelukkig, en met fijne mousse. Eindigt zacht, net niet droog, brandschoon.
 
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Champagne