Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Mosse Anjou blanc 2017

Agnes & René Mosse Goldeneye 2019

Saint-Lambert-du-Lattay

Op voorraad

Snel Overzicht

Mosse is zo lekker maar ook niet echt spotgoedkoop dus hoe fijn als er opeens een négoce-Mosse is die heel leuk geprijsd is. Bizarre Europese wijn van druiven gekocht van vrienden uit Oostenrijk (groene veldlijner) en vrienden uit het zuiden (loin de l'oeuil). Hoe bedenk je het, maar fijn dat ze het bedachten, want de combi swingt het glas uit. Wordt een vrolijke lente 2021.
  • Prijs € 15,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 14,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma, De Grote Hamersma 23 februari 2021: "Lees meer over mevrouw en meneer Mosse bij hun La Joute. En verbaas je dan niet over dit curieuze samenzijn van deze loin de l'oeuil uit Gaillac en grüner veltliner uit het Oostenrijkse Kamptal. Dat heeft geresulteerd in de duiding Vin de la Communauté Européenne, een wijnbelediging die gewoonlijk slechts is weggelegd voor de goedkoopste, meest verschrikkelijke budgetwijnen uit de onderste kaste van de onaanraakbaren.

Mosse hebben deze blendwitte echter weten op te waarderen tot een buitengewoon drinkbare. En meer dan dat zelfs. Dansende peertjes, koketterende appeltjes, kietelende limoentjes met een fijne florsnor, een mespuntje Marmite op een venkelflinter en een gisse gistigheid. " 9-

Aanvullende Informatie

Drinken bij wit vlees, gevogelte, vis
Drinkjaren nu tot ongeveer 2023
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) grüner veltliner (van Christoph Heiss, Kamptal Austria) en loin de l'œil (uit Gaillac)

Details

Agnes en René Mosse waren jarenlang uitbaters van een drukbezochte wijnbar in Tours. Zo kwamen ze in contact met veel verschillende wijnbouwers, waaronder Jo Pithon en François Chidaine, en werden ze geinspireerd om zelf wijn te gaan maken. Ze bezoeken het wijnbouwlyceum in Amboise. Daarna werkt René een paar jaar in de Bourgogne, om uiteindelijk in 1999 een eigen domein te kopen in Saint Lambert du Lattay.

Vanaf de start werken Agnes en René zonder gebruik van chemisch hulpmiddelen. Inmiddels is het domein gecertificeerd biologisch, en passen ze ook veel bio-dynamische methodes toe. De vinificatie gebeurt zo natuurlijk mogelijk, en met zo weinig mogelijk ingrijpen. Dus: natuurlijke gisten gebruiken, niet chaptaliseren, niet aanzuren, geen enzymen of andere toevoegingen gebruiken, geen klaring. Sulfiet wordt slechts mondjesmaat gebruikt.

Het wijngebied Anjou was in het verleden vooral berucht vanwege de bedenkelijke rosé die het voortbracht. Agnes en René bewijzen dat hier nu ook topwijnen gemaakt kunnen worden. Sinds 2002 beschikken ze ook over een kleine wijngaard in de appellation Savennières, waar van de chenin blanc druif unieke wijnen worden gemaakt dankzij de vulkanische leisteen bodem.

Een groot deel van de wijnen van Mosse gaat naar sterrenrestaurants en natuurlijke wijnbars en -bisto's in Frankrijk. Gelukkig is er nu ook wat voor de Nederlandse wijnliefhebber beschikbaar. Intense, overtuigende wijnen die het ontdekken meer dan waard zijn!

Informatie over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Agnès & René Mosse
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon