Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Agnes & René Mosse Initial BB 2015 Vin de France

Saint-Lambert-du-Lattay

Op voorraad

Snel Overzicht

 
  • Prijs € 40,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 39,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2017: "En er is meer. Na Anjou Blanc en Les Bonnes Blanches ook nog BB. Vernoemd naar de Blondine met Borsten. Is inderdaad stunning. Draagt hetzelfde verleidelijke witfruiten parfum en deelt venkelkwaliteiten met Les Bonnes Blanches, maar heeft ook nog een killer body. Vandaar de naam. Rijper, voller, meer van alles, zoet en zuur. Het water in de mond, dat niveau. Een stoot van een wijn. Maar wel met diepgang. Proeven is ‘Mon dieu’ verzuchten." 9,5

Aanvullende Informatie

Drinken bij snoek met beurre blanc, gegrilde zeebaars, zwezerik, mooi gevogelte, kaas gewassen korst
Drinkjaren nu tot ongeveer 2028
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) chenin blanc (100%)

Details

Agnes en René Mosse waren jarenlang uitbaters van een drukbezochte wijnbar in Tours. Zo kwamen ze in contact met veel verschillende wijnbouwers, waaronder Jo Pithon en François Chidaine, en werden ze geinspireerd om zelf wijn te gaan maken. Ze bezoeken het wijnbouwlyceum in Amboise. Daarna werkt René een paar jaar in de Bourgogne, om uiteindelijk in 1999 een eigen domein te kopen in Saint Lambert du Lattay.

Vanaf de start werken Agnes en René zonder gebruik van chemisch hulpmiddelen. Inmiddels is het domein gecertificeerd biologisch, en passen ze ook veel bio-dynamische methodes toe. De vinificatie gebeurt zo natuurlijk mogelijk, en met zo weinig mogelijk ingrijpen. Dus: natuurlijke gisten gebruiken, niet chaptaliseren, niet aanzuren, geen enzymen of andere toevoegingen gebruiken, geen klaring. Sulfiet wordt slechts mondjesmaat gebruikt.

Het wijngebied Anjou was in het verleden vooral berucht vanwege de bedenkelijke rosé die het voortbracht. Agnes en René bewijzen dat hier nu ook topwijnen gemaakt kunnen worden. Sinds 2002 beschikken ze ook over een kleine wijngaard in de appellation Savennières, waar van de chenin blanc druif unieke wijnen worden gemaakt dankzij de vulkanische leisteen bodem.

Een groot deel van de wijnen van Mosse gaat naar sterrenrestaurants en natuurlijke wijnbars en -bisto's in Frankrijk. Gelukkig is er nu ook wat voor de Nederlandse wijnliefhebber beschikbaar. Intense, overtuigende wijnen die het ontdekken meer dan waard zijn!

Informatie over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Agnès & René Mosse
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon