Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Alter Ego de Palmer 2010

Bordeaux 2010

Uitverkocht

Snel Overzicht

BLACK FRIDAY aanbod. Normale prijs €100. Margaux op z'n verleidelijkst. Geweldige wijn van het zeer ambitieuze en vooruitstrevende Palmer. Veel aandacht voor het natuurlijke in de wijn: de biodynamische Alter Ego is een typische terroir Margaux. Bordeaux op z'n gaafst. Kan open, maar mag ook nog lange tijd verder rijpen.
€ 100,00
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: kist van 12 flessen

Proefnotitie

UPDATE 24/11 Het succes van het Black Friday aanbod van gisteren heeft de verwachtingen ruimschoots overtroffen: de grote stapel kisten 2010 was in 1 dag uitverkocht. Mocht dat voor u een teleurstelling zijn: binnenkort kunnen we een ander topjaar voor een aantrekkelijk tarief aanbieden: 2015. Heeft u interesse in deze wijn, laat ons dat per mail even weten: info@bolomey.nl.

Feest om open te trekken, deze krachtige-niet-zware energieke Margaux. Veel pit, veel sap, en dat op een klassiek fundament, met stoere zuren die de wijn leven en frisheid geven. Een ongeforceerde en evenwichtige natural beauty voor de lange termijn.

Alter Ego heeft precies die combinatie van klassiek en natuurlijk waar we  blij van worden. Dominant in deze 2010 is zonder meer het vitale fruit, de energie. Textuur is top. Over hout gaat het niet. Er is nauwelijks gefilterd.

Aanvullende Informatie

Drinken bij Châteaubriand, lamskoteletten, patrijs
Drinkjaren nu tot ongeveer 2035
Biologisch ja, biodynamisch
Druivensoort(en) merlot (49%), cabernet sauvignon (51%)

Details

Een vraag zou kunnen zijn: Waarom hebben jullie zoveel jaren van Alter Ego op voorraad? Stel dat die vraag gesteld wordt, altijd een leuke vraag, dan is het antwoord: omdat we dit een onwijs gave wijn vinden! Daar kunnen we niet genoeg van inslaan. Goedkoop is Alter Ego niet, maar we zouden 'm wel "betaalbaar" willen noemen, en als je af en toe eens een echt gave Bordeaux op tafel wil zetten, dan is dit een top keuze.

We vertellen vaak over de het aspect Kwaliteit (met een grote K inderdaad). Bij Palmer is die K tot mythische omvang uitgegroeid. Er is een testlab gebouwd voor studenten van de universiteit van Bordeaux: doorlopend worden door Palmer onderzoeken gefaciliteerd. En van de geleerde lessen kan de wijn weer beter worden.

Lees: natuurlijker, essentiëler, zonder verlies van de karakteristieken die Palmer zo geliefd maken. Al jaren is men bezig om het aandeel sulfiet in de wijn te verlagen, om daarmee een meer energieke, levendige wijn te maken. En sinds de jaargang 2017 werkt men louter nog met eigen gisten, waarmee ze in Bordeaux - wederom - voorop lopen.

Alter Ego is natuurlijk en verleidelijk, krachtig zonder zwaar te zijn, zeer compleet. In 2010 heeft men een wijn weten te maken die menig grand vin in de schaduw stelt. Enfin u begrijpt het, het is een wijn die wij met overtuiging aanraden.

Informatie over het domein

Omvang domein 52 hectare
Eigenaar Families Ginestet en Miailhe (Frans), Mähler-Besse (origine: Nederlands) en Sichel (origine: UK)
Dagelijkse leiding Thomas Duroux
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon