Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Aurélien Verdet Bourgogne blanc 2020

Arcenant

Op voorraad

Snel Overzicht

Biologisch sinds 1971 en daarmee van brandschone grond. Minerale witte Bourgogne, hint van houtrijping maar vooral sprekend fruit. De 2020 is helaas wel een stuk duurder geworden. Aurélien kan de vraag niet aan.
  • Prijs € 23,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 22,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Lars Daniëls MV op Instagram, 8 juli 2020: "Wat een heerlijke Bourgogne Chardonnay. 2018 van Aurélien Verdet. Prachtig puur en verfijnd, lekker getypeerd. Vakantiegevoel!"

Harold Hamersma, 17 mei 2020: "Tot op heden heb ik slechts rood ter beoordeling mogen begroeten van Aurélien Verdet. Misschien omdat ie net wat ruimer in de pinot noir zit dan in de chardonnay: respectievelijk 2,2 om 1,3 hectare. Inderdaad, opgeteld is dat nog steeds niet veel. En dan te bedenken dat een en ander ook nog eens verdeeld is over tien verschillende appellations. Welbeschouwd heeft deze blanc de meeste ruimte: die 1,3 hectare heeft ie helemaal in zijn eentje tot zijn beschikking. Dat ie gebruik mag maken van de oudste biologische wijngaard in de regio weet ie op waarde te schatten. Vader Verdet ging in 1971 al om en de jonge Aurélien is nog veel meer een believer. Uitstekende witte bourgogne. Het licht wulpse gele fruit, het knipoogje exotique, de fijne kruidigheid, het kleine eikenbewijs, het molligheidje dat zo fijn gefileerd wordt door drink- en eetlust opwekkende zuren." 9-

Nicolaas Klei in Elsevier van 4 juni 2016 over de jaargang 2014: "(...) maar een echt lekkere chardonnay binnen mijn braveburgermansbudget zie je toch zelden. Zo'n chardonnay die discreet en toch verleidelijk geurt, met tussen het fruit een bewijsje eikenhout, volslank van smaak is met ranke zuren, en deftig dorstlessend van afdronk. Zo'n chardonnay maakt Aurélien Verdet, van de oudste biologische wijngaard van Bourgogne. Zijn rood, uit Fixin en Vosne-Romanée, is al net zo meeslepend verrukkelijk."

Aanvullende Informatie

Drinken bij vis, milde Aziatische keuken, sushi
Drinkjaren nu tot 2028
Biologisch ja, vader Alain is al in 1971 biologisch gaan werken
Druivensoort(en) Chardonnay (100%)

Details

Als je vanuit Nuits-Saint-Georges westwaarts rijdt, de côte op, dan kom je in de Hautes-Côtes, het achterland, uit bij het dorpje Arcenant. Daar zit het domein van de familie Verdet, waar de jeugdige Aurélien sinds een paar jaar de dienst uitmaakt. Al ruim voordat Aurélien geboren was wordt er hier op biologische wijze gewerkt. Dus na bijna 40 jaar biologisch boeren kun je wel stellen dat de grond van Verdet brandschoon is.
Aurelien Verdet vertelt over zijn wijnen Aurelien Verdet vertelt over zijn wijnen
En ja, dat lijk je wel te proeven, want deze wijn is zo loepzuiver, zo perfect, zo... ontzettend lekker... dat komt niet alleen door z’n vitaliteit, maar ook door z’n balans. Waardoor de wijn een prachtige spanning geeft. Helemaal mijn type wijn.


Grotere kaart weergeven

Informatie over het domein

Omvang domein 2,2 hectare rood, 1,3 hectare wit
Eigenaar Aurélien Verdet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon