Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Aurélien Verdet Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits Le Prieuré 2018

Domaine Aurélien Verdet, Arcenant

Op voorraad

Snel Overzicht

Dit zou je de huiswijn van Aurélien Verdet kunnen noemen. Komt van wijngaarden vlakbij het domein. In vergelijking met En Lutenière is deze wijn iets steviger, met iets houtrijping in de neus. Het is lekker om deze wijn jong te drinken, maar nog een jaar of 5 laten liggen kan ook zeker.
  • Prijs € 21,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 20,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma, 18 mei 2020: "De importeur noemt het de huiswijn van Aurélien Verdet, omdat de wijngaard het dichtst bij het domein ligt. Ik kijk reikhalzend uit naar het restaurant die de Le Prieuré als huiswijn schenkt. En dan ook voor een eurootje of vier per glas. Kom ik elke avond. Boeuf bourguignon eten, kip, kwartel, pasta met morilles of een vroeg haasje. Prachtige stevigheid, een leuninkje eikenhout in de rug, donker, aards en herfstig fruit. Gevuld, krachtig en breed van stof dankzij het wonderjaar 2018." 9

Aanvullende Informatie

Drinken bij boeuf bourguignon, boerenkip, Comté- of Beaufort-kaas
Drinkjaren nu tot 2028
Biologisch ja, vader Alain is al in 1971 biologisch gaan werken
Druivensoort(en) pinot noir (100%)

Details

Als je vanuit Nuits-Saint-Georges westwaarts rijdt, de côte op, dan kom je in de Hautes-Côtes, het achterland, uit bij het dorpje Arcenant. Daar zit het domein van de familie Verdet, waar de jeugdige Aurélien sinds een paar jaar de dienst uitmaakt. Al ruim voordat Aurélien geboren was wordt er hier op biologische wijze gewerkt. Dus na bijna 40 jaar biologisch boeren kun je wel stellen dat de grond van Verdet brandschoon is.
Aurelien Verdet vertelt over zijn wijnen Aurelien Verdet vertelt over zijn wijnen
En ja, dat lijk je wel te proeven, want deze wijn is zo loepzuiver, zo perfect, zo... ontzettend lekker... dat komt niet alleen door z’n vitaliteit, maar ook door z’n balans. Waardoor de wijn een prachtige spanning geeft. Helemaal mijn type wijn.


Grotere kaart weergeven

Informatie over het domein

Omvang domein 2,2 hectare rood, 1,3 hectare wit
Eigenaar Aurélien Verdet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon