Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Aurélien Verdet, Bourgogne rouge 2015

Domaine Aurélien Verdet, Arcenant

Uitverkocht

Snel Overzicht

Van de wijngaard "En Lutenières", gelegen in het dorp (maar niet de appellation) Vosne-Romanée. Een betere ligging is niet denkbaar voor een 'gewone' Bourgogne.
  • Prijs € 16,50 bij aantal van 1
  • Prijs € 15,50 bij aantal van 6
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2017: "Ach ja, een van mijn favorieten. Daarvan volg ik de oogsten al jaren. En niet per fles, als u begrijpt wat ik bedoel. Een soort van de huiswijn-Bourgogne van Huize Hamersma. Het oogstjaar 2013 dat ik vorig jaar beoordeelde (en dronk) wat lichter dan anders. Thans weer in volle kracht. Rijp, vol en smakelijk als afge- hangen rundvlees. Rouge met geur, smaak en beloftes. Van late herfstzon, lang natafelen en ‘nog een flesje dan’." 9

Aanvullende Informatie

Drinken bij boeuf bourguignon, boerenkip, Comté- of Beaufort-kaas
Drinkjaren nu tot ongeveer 2021
Biologisch ja, vader Alain is al in 1971 biologisch gaan werken
Druivensoort(en) pinot noir (100%)

Details

Als je vanuit Nuits-Saint-Georges westwaarts rijdt, de côte op, dan kom je in de Hautes-Côtes, het achterland, uit bij het dorpje Arcenant. Daar zit het domein van de familie Verdet, waar de jeugdige Aurélien sinds een paar jaar de dienst uitmaakt. Al ruim voordat Aurélien geboren was wordt er hier op biologische wijze gewerkt. Dus na bijna 40 jaar biologisch boeren kun je wel stellen dat de grond van Verdet brandschoon is.
Aurelien Verdet vertelt over zijn wijnen Aurelien Verdet vertelt over zijn wijnen
En ja, dat lijk je wel te proeven, want deze wijn is zo loepzuiver, zo perfect, zo... ontzettend lekker... dat komt niet alleen door z’n vitaliteit, maar ook door z’n balans. Waardoor de wijn een prachtige spanning geeft. Helemaal mijn type wijn.


Grotere kaart weergeven

Informatie over het domein

Omvang domein 2,2 hectare rood, 1,3 hectare wit
Eigenaar Aurélien Verdet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon