Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Aurélien Verdet Fixin 2019

Arcenant

Op voorraad

Snel Overzicht

Energiek, licht boers, pinot noir, houtrijping. Met iets meer rijping is dit een zachte, verleidelijke Bourgogne. Eigenlijk een hoop Bourgogne voor dit geld, maar dat klinkt zo hijgerig. Het is wel zo. Hoop klasse dit.
  • Prijs € 35,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 34,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma, 19 mei 2020 over jaargang 2016: "Verdet. Al bijna veertig jaar in het bezit van een schone grondverklaring. Maakt ook wijnen waarin de natuur zijn gang mocht gaan. Weinig ingrijpen leidt tot een beter resultaat. Niet filteren, niet klaren, niet pompen. Dit oogstjaar: vlezig, dampig, een mand met donkere kersen, kruidigheid, heerlijke koelte, stevigheid zonder zwaar te worden." 9

Aanvullende Informatie

Drinken bij eend, salade met kippenlevertjes
Drinkjaren nu tot ongeveer 2030
Biologisch ja, vader Alain is al in 1971 biologisch gaan werken
Druivensoort(en) pinot noir (100%)

Details

Als je vanuit Nuits-Saint-Georges westwaarts rijdt, de côte op, dan kom je in de Hautes-Côtes, het achterland, uit bij het dorpje Arcenant. Daar zit het domein van de familie Verdet, waar de jeugdige Aurélien sinds een paar jaar de dienst uitmaakt. Al ruim voordat Aurélien geboren was wordt er hier op biologische wijze gewerkt. Dus na bijna 40 jaar biologisch boeren kun je wel stellen dat de grond van Verdet brandschoon is.
Aurelien Verdet vertelt over zijn wijnen Aurelien Verdet vertelt over zijn wijnen
Anders dan met de Bourgogne Chardonnay en de Hautes-Côtes de Nuits blanc is deze Fixin niet van zijn eigen familiewijngaarden afkomstig. Aurélien bewerkt (uiteraard biologisch) een gehuurde wijngaard in de gemeente Fixin, en maakt deze wijn. Daarbij hanteert hij dezelfde principes als voor wit: zo min mogelijk ingrijpen tijdens het wijnmaken (de wijn wordt niet gefilterd noch geklaard, wordt niet rondgepompt etc.), met als resultaat een zeer pure wijn.


Grotere kaart weergeven

Informatie over het domein

Omvang domein 2,2 hectare rood, 1,3 hectare wit
Eigenaar Aurélien Verdet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon