Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Aurélien Verdet Marsannay Champs Perdrix 2017

Domaine Aurélien Verdet, Arcenant

Beperkte voorraad

Snel Overzicht

Prachtige all-round Bourgogne van Verdet. Veel verleidelijk fruit en ook voldoende body zonder de soepelheid te verliezen waar zijn wijnen bekend om zijn. Afkomstig van de zuidzijde (Couchey, grenzend aan Fixin) van de noordelijkste grote appellation van de Bourgogne.
  • Prijs € 36,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 35,00 bij aantal van 6

nog slechts 1 beschikbaar

 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Proefnotitie uit de herinnering geput: bij de start was de Marsannay te koud, en was de wijn naar binnen gekeerd. Verrassend was het daarom hoe de wijn zich met het opkruipen van de temperatuur opende. Uitbundig zou ik bijna zeggen, hoewel dat een woord is dat niet meteen past bij de wijnen van Verdet, ze worden vaak gekenmerkt door een zekere rankheid. Het fruit is heel levendig in de Marsannay, het is een Bourgogne die erg makkelijk drinkt. Er bleef die avond niets over in de fles.

Harold Hamersma, 19 mei 2020: "Marsannay, aan de noordkant van de Bourgogne. Tekent voor rood dat leeft en straalt. Wordt niet geknot door een overdaad aan eiken. Met correct kersenfruit, bedachtzame besjes, relatief frivole zuren en een zich langzaam openbarende verfijning. Rank, charmant maar met een bite." 9

Xavier Auerbach, 03-09-2020, Annual Bolomey & Sprezzatura Wine Tasting and Dinner (Restaurant Entrepot, Amsterdam, NL): Trade tasting, brief note. Cool and minerally style but with sufficient ripe fruit to deliver charm rather than austerity, well balanced, elegant and fresh, supple but with some youthful grip, still a bit tight on the finish, good length. Very precise wine making here. 91/100"

Aanvullende Informatie

Drinken bij boeuf bourguignon, boerenkip, Comté- of Beaufort-kaas
Drinkjaren nu tot 2030
Biologisch ja, vader Alain is al in 1971 biologisch gaan werken
Druivensoort(en) pinot noir (100%)

Details

Als je vanuit Nuits-Saint-Georges westwaarts rijdt, de côte op, dan kom je in de Hautes-Côtes, het achterland, uit bij het dorpje Arcenant. Daar zit het domein van de familie Verdet, waar de jeugdige Aurélien sinds een paar jaar de dienst uitmaakt. Al ruim voordat Aurélien geboren was wordt er hier op biologische wijze gewerkt. Dus na bijna 40 jaar biologisch boeren kun je wel stellen dat de grond van Verdet brandschoon is.
Aurelien Verdet vertelt over zijn wijnen Aurelien Verdet vertelt over zijn wijnen
En ja, dat lijk je wel te proeven, want deze wijn is zo loepzuiver, zo perfect, zo... ontzettend lekker... dat komt niet alleen door z’n vitaliteit, maar ook door z’n balans. Waardoor de wijn een prachtige spanning geeft. Helemaal mijn type wijn.


Grotere kaart weergeven

Informatie over het domein

Omvang domein 2,2 hectare rood, 1,3 hectare wit
Eigenaar Aurélien Verdet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon