Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Champagne Barrat-Masson "Les Margannes" (2011)

Villenauxe-la-Grande

Op voorraad

Snel Overzicht

Verfijnde Champagne met veel diepgang. Laat zien dat dit kleine en jonge Champagne domein (nu al) grote wijnen kan maken.
€ 45,00
 
  • Wijnsoort: mousserend
  • Flesmaat: fles (75 cl)

Aanvullende Informatie

Drinken bij kaviaar, gerookte zalm
Drinkjaren nu tot ongeveer 2019
Biologisch ja
Druivensoort(en) Chardonnay 100%

Details

Barrat-Masson is in 2010 opgericht. Loïc -die zich bezighoudt het werk in de wijngaarden- bracht wijngaarden van zijn familie in Bethon in, Aurélie -afgestudeerd oenolog en aldus verantwoordelijk voor het vinificatieproces- bracht familiale wijngaarden in in Villenauxe-la-Grande, waar het domein nu ook gevestigd is. De totale oppervlakte van de wijngaarden is 7 hectare, 10% hiervan is beplant met pinot noir, de overige 90% bestaat uit chardonnay. De wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd (door Ecocert). Wat opvalt bij ons eerste bezoek is dat alles er smetteloos uitziet. Mooie nieuwe vergistingstanks, maar alles functioneel en geen bling-bling. Alles schoon en opgeruimd, uit alles blijkt hoe serieus Aurélie werkt. De vergelijking met Vouette & Sorbée drong zich meteen op... De eerste jaargang die ze op de markt brengen is 2011. De "Fleur de Craie" extra brut -de naam zegt het al, grotendeels afkomstig van kalkbodems- heeft 24 maanden "sur lattes" gelegen. De basiswijn is niet gechaptaliseerd, niet gefilterd, en heeft deels "malo" ondergaan. Na een degorgement "à la volée" heeft de champagne een dosage gehad van slechts 5 gram. Het recept voor de 2012 is grotendeels hetzelfde, ware het niet dat er geen dosage is toegevoegd.

Informatie over het domein

Omvang domein 7 hectare
Eigenaar Loïc Barrat & Aurélie Masson
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon