Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Champagne Emmanuel Brochet Le Mont Benoit 2018

Villers Aux Nœuds 1er cru

Op voorraad

Snel Overzicht

Noem het ambachtelijk. Zelfs het etiket heeft Emmanuel eigenhandig gemaakt. Geen bling-bling, wel een complete fiche technique op de voorkant. Zeer fijne, super zuivere en intense Champagne, van eigen gisten. Schaars, maximaal 1 fles per klant.
€ 65,00
 
  • Wijnsoort: mousserend
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Proefnotitie

Zo'n Champagne waarbij je het woord zalig invalt. Heel zacht, ook de mousse. Het rijpe fruit, (en de kleine dosage) maken 'm liefelijk. Super open, toegankelijke en pure Champagne, waarvan je zou wensen dat er meer van zou zijn, maar dat is er niet. Jaarlijks kopen we 120 flessen. Meeste gaat naar restaurants, en de rest naar een paar oplettende liefhebbers, en naar onszelf. Het woord scherpte komt niet voor in de wereld van Brochet, alles aan deze Champagne is souplesse, evenwicht, en natuurlijkheid. Lekker ook om aan te snuffelen: wit appelig fruit en ook wat rokerig.

Aanvullende Informatie

Drinken bij oesters, schaaldieren, licht gevogelte
Drinkjaren nu tot ongeveer 2030
Biologisch ja
Druivensoort(en) pinot noir (35%), pinot meunier (35%), chardonnay (30%)

Details

Al op jonge leeftijd wist Emmanuel Brochet dat hij ooit de (langdurig verhuurde) familiewijngaard wilde gaan exploiteren. In 1997 was het zover, nadat hij eerst nog een tijdje wijnbouwtractoren had verkocht in Bordeaux. Zijn wijngaard bestaat uit een aaneengesloten perceel van 2,5 hectare op de Mont Benoit in Villers Aux Nœuds. Dit dorpje, geclasseerd als premier cru, ligt in een noordelijke uithoek van de Montagne de Reims. In Brochet's wijngaard staan de drie bekendste Champagnedruiven aangeplant: 37% pinot meunier, 30% chardonnay and 23% pinot noir. De oudste stokken stammen uit 1964.

In 2003 maakte Emmanuel voor het eerst Champagne onder zijn eigen naam. In 2002 begon hij met de omschakeling op biologische wijnbouw. In een klein deel van de wijngaard expirimenteert hij met bio-dynamie, hoewel hij niet overtuigd is van de meer "zweverige" aspecten ervan. Hij streeft niet naar de laagst mogelijke renementen in de wijngaard, maar is op zoek naar een natuurlijk evenwicht. Hij is ervan overtuigd zo de meest evenwichtige Champagnes te kunnen maken.

De druiven worden zo snel mogelijk na de oogst geperst, in een kleine ouderwetse verticale pers. De wijnen worden niet gechaptaliseerd en vergisten op houten vaten (waarvan slecht 5% nieuw), waarbij een deel de malolactische gisting ondergaat. De wijnen worden gebotteld zonder filtering of klaring. Na de tweede gisting op fles blijven de wijnen nog ongeveer 3 jaar in de kelder om te rijpen voordat ze op de markt worden gebracht.

Informatie over het domein

Omvang domein 2,5 hectare
Eigenaar Emmanuel Brochet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon