Champagne Georges Laval Garennes 2020
Champagne Georges Laval Garennes 2020
Cumières
Van pinot meunier uit Chambrecy, ten noorden van Cumières. Van deze cuvée is 10% vin de réserve uit Cumières, gelijke delen pinot noir en chardonnay uit de jaren 2013-2018. Zowel vergisting als rijping is op oud eiken. Voor het evenwicht heeft Laval gekozen voor een mini dosage van 1 mg/L.
Op voorraad
Flesmaat
Fles (75 cl)
Verpakking
Doos van 6 flessen
Artikelnummer
w06504
Prijzen
- € 69,00 bij aantal van 1
- € 68,00 bij aantal van 6
€ 69,00
Champagne Georges Laval Garennes 2020
In 1971 schakelde Georges Laval (misschien wel als eerste in de hele Champagnestreek) over op biologische wijnbouw, na het zien van een reportage van documentairemaker Jacques Cousteau over het aantreffen van pesticiden op de Noordpool. Twintig jaar later ging zijn zoon Vincent met hem samenwerken op het domein, ondanks z'n vaders advies om een ander beroep te kiezen ("Je zult honger lijden!"). In 1996 nam Vincent de leiding van het domein over. Het domein is nogsteeds heel kleinschalig (2,5 hectare, met een jaarlijkse productie van zo'n 9.000 flessen per jaar) maar Vincent hoeft geen beroep te doen op de voedselbank: zijn wijnen hebben onder hard-core Champagnefreaks een cult-status bereikt, en staan op de kaart bij toprestaurants, waaronder "het beste restaurant ter wereld", Noma in Kopenhagen.
Naast het biologische werk in de wijngaard is ook de vinificatie zo natuurlijk mogelijk. Er worden uitsluitend natuurlijke gisten gebruikt, er vindt geen chaptalisatie (toevoegen van suiker om het alcoholpercentage te verhogen) plaats, en de wijnen worden niet gefilterd of geklaard. Vincent gebruikt tijdens het hele proces slechts heel geringe hoeveelheden sulfiet; in totaal minder dan 20 milligram per liter! De vergisting vindt plaats op houten vaten. De remuage (het schoksgewijs draaien van de flessen om de gistresten naar de hals van de fles te laten zakken om ze te kunnen verwijderen) gebeurt nog volledig met hand. De wijnen liggen 2 tot 4 jaar "sur lattes", afhankelijk van de cuvée.
Het resultaat: kippenvelchampagne!
Naast het biologische werk in de wijngaard is ook de vinificatie zo natuurlijk mogelijk. Er worden uitsluitend natuurlijke gisten gebruikt, er vindt geen chaptalisatie (toevoegen van suiker om het alcoholpercentage te verhogen) plaats, en de wijnen worden niet gefilterd of geklaard. Vincent gebruikt tijdens het hele proces slechts heel geringe hoeveelheden sulfiet; in totaal minder dan 20 milligram per liter! De vergisting vindt plaats op houten vaten. De remuage (het schoksgewijs draaien van de flessen om de gistresten naar de hals van de fles te laten zakken om ze te kunnen verwijderen) gebeurt nog volledig met hand. De wijnen liggen 2 tot 4 jaar "sur lattes", afhankelijk van de cuvée.
Het resultaat: kippenvelchampagne!
Aanvullende informatie
Drinken bij | oesters, schaaldieren, licht gevogelte |
---|---|
Drinkjaren | nu tot ongeveer 2030 |
Biologisch | ja, sinds 1971 |
Over het domein
Omvang domein | 2,5 hectare |
---|---|
Eigenaar | Vincent Laval |
Levering en retouren
We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.
U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 15 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.
Kosteloze verzending voor orders vanaf €175, anders bijdrage verzendkosten €8,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.