Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Château du Champ des Treilles 2016

Margueron, Sainte-Foy Bordeaux

Uitverkocht

Snel Overzicht

De druiven voor de Grand Vin komen van wijnstokken van 60 jaar. Na een vergisting met eigen, natuurlijke gisten gaat de wijn 14 maanden gebruikte houten vaten in (van Pontet-Canet) om te rijpen. Ze worden nog licht gefilterd en krijgen slechts een klein beetje sulfiet. Diep donker bramen paars.
  • Prijs € 15,50 bij aantal van 1
  • Prijs € 14,50 bij aantal van 6
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 of doos van 12 flessen

Proefnotitie

Eerste indruk: een diepdonker bramen-paarse geur die doet denken aan jonge Pontet Canet direct van het vat. Fruit perfect rijp, dat is: heel rijp maar niet overrijp. Mooie frisheid, vooral ook door de intens-levendige zuren. Complete wijn, om je in onder te dompelen. Geestverwant van de Jaugueyron, maar boerser. Goede structuur, tannines à point. Geheel is energiek, vrij krachtig, breed en zoals gezegd boers. Stoer en natuurlijk, droog. Het vitale en uitnodigende fruit voert de boventoon. Lengte en diepte. Zeldzame kennismaking.

Aanvullende Informatie

Drinken bij Beef Wellington, Gans (eventueel gevuld), Gegratineerde groenteschotel, Laruns kaas
Drinkjaren 2020 - 2028
Biologisch ja, biodynamisch
Druivensoort(en) merlot 60%, cabernet franc 30%, cabernet sauvignon 7%, petit verdot 3%

Details

Sainte-Foy is de meest oostelijke appellation nog horende bij het Bordeaux wijngebied, maar eigenlijk sta je hier al midden in de Dordogne. De stijl van de wijn is hier ook wat boerser en eenvoudiger. Toen Corinne en Jean-Michel hier begonnen wijn te maken in 1998 waren ze een van de eersten die biologisch te werk gingen. Ze kochten 5 hectare met 60 jaar oude stokken en nog eens 5 hectare waar ze opnieuw geplant hebben. Hun geloof in minimaal ingrijpen en handwerk in de wijngaard resulteert in fruit blakend van gezondheid.

Informatie over het domein

Omvang domein 6,5 hectare (rood)
Eigenaar Corinne en Jean-Michel Comme
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon