Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Château du Champ des Treilles Le Petit Champ 2019

Margueron, Sainte-Foy Bordeaux

Op voorraad

Snel Overzicht

Denk je bij een 2e wijn aan... een windvaantje, dan kom je blij bedrogen uit. Fris rank-paars fruit in de neus, en pittig sap in de mond. Wat laurier, levendige zuren. Houtgebruik minimaal. Een eetwijn. Hoeft niet meteen open. Mag wel, maar laat 'm dan ontvouwen met wat lucht erbij.
  • Prijs € 14,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 13,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 of doos van 12 flessen

Proefnotitie

De tweede wijn van Champ des Treilles wordt gekenmerkt door droog rank-paars fruit, een pittige structuur zonder zwaarte. Jong best strak, dus wie jong drinkt doet er goed aan de wijn lucht te geven. Geen merkbaar hout. Nadruk op transparant energiek donker fruit, transparante textuur. Lekker eten bij deze wijn.

Aanvullende Informatie

Drinken bij Beef Wellington, Gans (eventueel gevuld), Gegratineerde groenteschotel, Laruns kaas
Drinkjaren 2021 tot ongeveer 2025
Biologisch ja, biodynamisch
Druivensoort(en) 60% merlot, 30% cabernet franc, 5% cabernet sauvignon, 5% petit verdot

Details

Sainte-Foy is de meest oostelijke appellation nog horende bij het Bordeaux wijngebied, maar eigenlijk sta je hier al midden in de Dordogne. De stijl van de wijn is hier ook wat boerser en eenvoudiger. Toen Corinne en Jean-Michel hier begonnen wijn te maken in 1998 waren ze een van de eersten die biologisch te werk gingen. Ze kochten 5 hectare met 60 jaar oude stokken en nog eens 5 hectare waar ze opnieuw geplant hebben. Hun geloof in minimaal ingrijpen en handwerk in de wijngaard resulteert in fruit blakend van gezondheid.

Informatie over het domein

Omvang domein 6,5 hectare (rood)
Eigenaar Corinne en Jean-Michel Comme
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon