Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Château du Champ des Treilles Vin Passion blanc 2019

Margueron, Sainte-Foy Bordeaux

Op voorraad

Snel Overzicht

Droog en transparant, evenwichtig en ingetogen. Witte Bordeaux die niet wordt gedomineerd door het gestuif van de sauvignon - hij moet de fles eerlijk delen met sémillon en muscadelle - of het gezaag van hout. Schaarse wijn waarvan het meeste naar Japan gaat, en een beetje ook naar Nederland.
  • Prijs € 13,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 12,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

Een grote sauvignon blanc liefhebber... nee, dat ben ik (DB) niet. Gevaarlijk om te zeggen, want er zijn genoeg uitzonderingen: sauvignons die wél heel mooi zijn. Ik haak af als het allemaal te veel in your face stuivend sauvignon wordt. Wanneer dat primaire aroma brutaal overheerst, het je vanuit het glas ordinair toebrult. Maar je kunt het die sauvignon vaak niet kwalijk nemen: door de gekozen gistcultuur is ie on steroids. De boer is de schuldige: hij wilde zijn sauvignon nog harder laten blaffen dan die van de buren. Gelukkig maakt lang niet iedereen zich schuldig aan dit pimpen en pushen. De Commes gebruiken de eigen, wilde gisten, die in en rond de wijngaarden leven, en die onderdeel zijn van het natuurlijk evenwicht op het domein. Dat levert een ontspannen wijn op, herkenbaar sauvignon, maar niet schreeuwend. En bovendien doen sémillon en muscadelle ook mee in deze wijn. De vergisting is traag, zo'n 2 maanden. En daarna rijpt de wijn een aantal maanden sur lie op tank.

Aanvullende Informatie

Drinken bij borrel, vis, lichte salades
Drinkjaren nu tot ongeveer 2023
Biologisch ja, biodynamisch
Druivensoort(en) 34% sémillon, 33% sauvignon, 33% muscadelle

Details

Sainte-Foy is de meest oostelijke appellation nog horende bij het Bordeaux wijngebied, maar eigenlijk sta je hier al midden in de Dordogne. De stijl van de wijn is hier ook wat boerser en eenvoudiger. Toen Corinne en Jean-Michel hier begonnen wijn te maken in 1998 waren ze een van de eersten die biologisch te werk gingen. Ze kochten 5 hectare met 60 jaar oude stokken en nog eens 5 hectare waar ze opnieuw geplant hebben. Hun geloof in minimaal ingrijpen en handwerk in de wijngaard resulteert in fruit blakend van gezondheid.

Informatie over het domein

Omvang domein 3,2 hectare (wit)
Eigenaar Corinne en Jean-Michel Comme
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon