Proefnotitie
Jane Anson, Decanter (2020) – "Pure, dark chocolate spread, liquorice root and slate edging. Rich fruits, but with crushed mint leaves gathering pace though the palate to lift things up. Just the nose itself would keep you occupied for a good while, and on the palate it jumps out of the glass. Seriously impressive stuff, clear minerality, pulsing with life. 60% new oak, 30% one year and the rest in cement eggs." 96/100
Aanvullende Informatie
Drinken bij | brochette van leeuweriken, duif met ganzenlever, haas, hazenpeper, hazenrug, hert |
---|---|
Drinkjaren | 2025 - 2040 |
Biologisch | ja, biodynamisch |
Druivensoort(en) | 90% merlot, 10% cabernet franc |
Details
De wijn rijpt voor 60% in nieuwe houten vaten, voor 30% in houten vaten van 1 jaar oud, en voor 10% in eivormige betonnen vaten. Corinne Comme van Champ des Treilles helpt Stephen en Denise Adams met de biodynamie.
Informatie over het domein
Omvang domein | 18,5 hectare |
---|---|
Eigenaar | Stephen en Denise Adams |
Wijnmaker | Eloi Jacobs (kelder) en Arnaud Martin (wijngaard) |
Adviseur | Stéphane Derenoncourt en Corinne Comme (speciaal voor de biodynamie) |