Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Château Langoa Barton proeverij

Grand Cru Classé de Saint-Julien

Op voorraad

Snel Overzicht

Vrijdag 26 maart om 18 uur zit Damien Barton Sartorius, 10e generatie Barton, klaar om met ons via Zoom 6 jaargangen Langoa te proeven: 2009 en 2010, 2012 en 2013, en tenslotte 2015 en 2016. Deze mini mis en bouteille au château flesjes zijn tegen kostprijs te bestellen t/m 15 maart 2021. Aansluitend worden ze (zonder meerkosten) thuis geleverd. De online proeverij duurt ongeveer een uur.
€ 45,00
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: 6x 5 cl
  • Verpakking: doosje met 6 miniflesjes

Aanvullende Informatie

Drinken bij zoom sessie op vrijdag 26 maart 2021 om 18:00 uur
Drinkjaren geen, dit gaat open op de proefavond, 26 maart 2021
Druivensoort(en) cabernet sauvignon, merlot en cabernet franc

Details

Altijd lees je over Langoa en Léoville dat, van de Médoc Grand Cru Classé’s, deze châteaux het langst, tot de dag van vandaag, in handen van één familie zijn. Hoe verrassend is het dan om te zien hoe sterk tegelijkertijd de band nog is met het oude vaderland Ierland. Het tekent de Bartons: een warme, toegankelijke familie die veel hebben met traditie, met historie, en weinig op hebben met inhoudsloze glitter en glamour. Ierland is voor hen geen ver verleden dat er niet meer echt toe doet, maar een fundament dat dagelijks terugkomt in de Engelse taal die zij als natives spreken, en in roerige tijden in beeld komt als refuge. Bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Terug naar het heden, naar de wijn. Het corona-jaar uitgezonderd bezoeken we Langoa en Léoville ten minste een maal per jaar. Het zijn wijnen die we in ons hart sluiten. Klassieke, traditionele Bordeaux’s die ondanks de de grote prijsstijgingen van de laatste 20-25 jaar altijd sympathiek geprijsd zijn gebleven. Voor velen zijn deze wijnen een valeur sûre in hun kelder. De wijnen zijn lang te bewaren. De recente jaren kunnen gelukkig wel wat eerder open, in die zin evolueert de stijl van de wijn voorzichtig met z’n tijd mee. Zonder daarbij consessies te doen aan de basis. Het komt er vooral op neer dat de tannines beter in toom worden gehouden, ze zijn rijper, en zachter.

Er bestaan wijnliefhebbers die Langoa ieder jaar kopen, elk oogstjaar in de kelder hebben liggen. Verstandig. Onlangs (november 2020) kreeg ik blind een Langoa Barton 1998 voorgezet. Het goede nieuws: ik typeerde de wijn als een Saint-Julien. Het slechte nieuws: ik schatte ’m wat jonger in, en wat hoger (lees: duurder). Of is dat misschien ook goed nieuws? Ik denk dat de conclusie wel duidelijk is.

Het bedrag van €45 is kostendekkend, het is een optelsom van de kosten van de samples, het transport van Château Langoa Barton naar Amsterdam, en vervolgens de levering van de samples op alle adressen in Nederland (ophalen op de Schaepstraat mag uiteraard ook). De online proeverij zal ongeveer een uur duren waarbij Damien een hoop interessants zal vertellen over de wijnen en over het château. Het is natuurlijk erg leuk om deze 6 jaren naast elkaar te proeven, we adviseren om hiervoor 6 glazen te gebruiken. Met de samples worden ook labels meegestuurd waar de glazen op kunnen worden gezet, om te voorkomen dat wijnen per ongeluk worden verwisseld tijdens het proeven. Nog een puntje van voorbereiding: zorg dat u de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd, en dat beeld en geluid goed werken.

We zullen proberen om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, maar als er heel veel vragen zijn kan wellicht niet iedereen aan bod komen. Mogelijk laten we de sessie dan nog wat doorlopen, voor wie wil. Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen.

Informatie over het domein

Omvang domein 17 hectare
Eigenaar Familie Barton
Dagelijkse leiding Lilian en Michel Barton-Sartorius en hun kinderen Damien en Mélanie
Wijnmaker François Bréhant
Adviseur Eric Boissenot
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon