Proefnotitie
April 2018. Steviger dan de Alter Ego 2017, en in dit stadium duidelijk meer gesloten in de neus. In de mond word je overspoeld door vol stevig super-paars bramig sap. Geen sprake van enige hardheid bij deze primeur. Zowel deze wijn als de Alter Ego zeer overtuigend. Evenwichtig superfruit. Levendig en open. Natuurlijk, knapperig. Finale niets hards, alleen maar vol fruit met mooie zuren en frisheid. Heeft zeker hoop concentratie maar nergens geforceerd. Houtgebruik? Vast, maar totaal ingepakt in het fruit. Super!
Opbrengst 2017 is 38 hl/ha. Oogst vond plaats van 20 t/m 29 september 2017.
James Suckling 97-98: "This is a sexy and well-formed 2017 with very velvety and suave tannins that go on for minutes. Full-bodied, soft and round. Extremely long and last for minutes."
Interessante ontwikkelingen: Palmer is officieel biodynamisch, maar pakt door met het op natuurlijke wijze wijnmaken. Ten eerste werkt men alleen nog maar met de eigen natuurlijke gisten, en ten tweede wordt het gebruik van sulfiet serieus teruggebracht. Het jaar 2017 is het eerste jaar dat bij de alcoholische gisting geen sulfiet heeft gekregen. De eerste keer was pas na de malolactische gisting. Deze echantillon zat nu op zo'n 40 mg/L en waarschijnlijk zal het totaal na bottelen op zo'n 50 uitkomen, wat laag is, vergelijkbaar met wat Clos du Jaugueyron al jaren doet. Leuk detail: klaren met eiwit gebeurt met de biologische eieren van een bevriende kippenboer.
Opbrengst 2017 is 38 hl/ha. Oogst vond plaats van 20 t/m 29 september 2017.
James Suckling 97-98: "This is a sexy and well-formed 2017 with very velvety and suave tannins that go on for minutes. Full-bodied, soft and round. Extremely long and last for minutes."
Interessante ontwikkelingen: Palmer is officieel biodynamisch, maar pakt door met het op natuurlijke wijze wijnmaken. Ten eerste werkt men alleen nog maar met de eigen natuurlijke gisten, en ten tweede wordt het gebruik van sulfiet serieus teruggebracht. Het jaar 2017 is het eerste jaar dat bij de alcoholische gisting geen sulfiet heeft gekregen. De eerste keer was pas na de malolactische gisting. Deze echantillon zat nu op zo'n 40 mg/L en waarschijnlijk zal het totaal na bottelen op zo'n 50 uitkomen, wat laag is, vergelijkbaar met wat Clos du Jaugueyron al jaren doet. Leuk detail: klaren met eiwit gebeurt met de biologische eieren van een bevriende kippenboer.
Aanvullende Informatie
Biologisch | ja |
---|---|
Druivensoort(en) | 54% merlot, 42% cabernet sauvignon, 4% petit verdot |
Informatie over het domein
Dagelijkse leiding | Thomas Duroux |
---|