Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Château Roquefort 2017

Bordeaux blanc sec

Op voorraad

Snel Overzicht

De witte Roquefort was een van de eerste wijnen van Bolomey Wijnimport, en duidelijk een blijver. Deze bestseller heeft inmiddels heel wat fans. Veel wijn voor z'n geld.
  • Prijs € 9,20 bij aantal van 1
  • Prijs € 8,20 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Fris en fier, en zonder meer spannender en completer dan zomaar een sauvignon. Een ras witte Bordeaux, perfect in balans. Tikje kruidig, maar vooral heerlijk verfrissend.

Over jaargang 2010:

De Grote Hamersma 2012: rapportcijfer 9-

Ronald de Groot in "En France", najaar 2011: "Ha, de sauvignon blanc! Zeer populair en daarom over de hele wereld aangeplant. Bordeaux staat er vol mee, dus waarom niet wat meer met deze druif voor het voetlicht getreden? Dat doet Château Roquefort, een chateau in Entre-Deux-Mers, tussen de Garonne en de Dordogne, waar veel witte wijnen vandaan komen. Voor deze droge wijn wordt maar liefst zeventig procent sauvignon blanc gebruikt. De semillondruif geeft hem meer volheid en diepte - een ideale combinatie. De sauvignon blanc geeft hem zijn uitbundige parfum, met kamperfoelie en kruisbessen, de semillon citrusfruit en een volle smaak, met goede zuren. Heerlijke droge witte Bordeaux!"

Aanvullende Informatie

Drinken bij vis, of zonder verder iets erbij
Drinkjaren tot en met zomer 2021
Druivensoort(en) sauvignon blanc (85%), sémillon (15%)

Details

Château Roquefort ligt op een historisch interessant terrein in het hart van het Entre-Deux-Mers gebied, het land tussen de twee rivieren: de Dordogne en de Garonne. Entre-Deux-Mers begint direct ten Oosten van de stad Bordeaux, waar twee genoemde rivieren bij elkaar komen om de Gironde te vormen. Hier komen de minder prestigieuze Bordeaux’s vandaan, en er wordt veel witte wijn gemaakt.

De wijn uit dit gebied verschijnt ook op de markt met de herkomstbenaming (appellation) Entre-Deux-Mers, maar vaak gebeurt dat niet en wordt de meer algemene benaming Bordeaux blanc gebruikt. De reden is van commerciële aard: veel mensen kennen Entre-Deux-Mers niet, weten niet dat het in de Bordeaux-streek ligt. Ook de Roquefort wordt gepresenteerd als Bordeaux blanc, of Bordeaux blanc sec.

Het terrein van Roquefort heeft een rijke historie. Zo zijn er resten de vinden uit de Gallische tijd (ongeveer 5.000 voor Christus) en is er de ruïne van het oude Château Roquefort, gebouwd rond het jaar 1290. In 1976 ontdekte textielfabrikant Jean Bellanger het ‘nieuwe’, achttiende eeuwse Château Roquefort en was eigenlijk meteen verkocht. Zijn oorspronkelijke plan was om het château op te knappen en er een plek van te maken waar hij en zijn familie zich rustig zouden kunnen terugtrekken. Het duurde echter niet lang of de ambitieuze Bellanger had z’n nieuwe uitdaging gevonden: wijn.

Bellanger begon klein, en dacht dat het een leuke hobby zou zijn om wat wijn te maken voor eigen gebruik en voor z’n vrienden. Maar van het een kwam het ander, Bellanger (her)beplantte mid jaren ’80 op grote schaal z’n wijngaarden, liet een moderne kelder bouwen voor de vinificatie van zijn wijnen en het jaar 1987 werd de eerste oogst van het herrezen Roquefort die officieel op de markt verscheen.

In 1995 volgde zoon Frédéric (toen 32) zijn vader op. Frédéric heeft dezelfde vastberadenheid als zijn vader, wat zich uit in het succes die de wijnen van Roquefort hebben. Roquefort wordt overigens met name geroemd om z’n witte wijn.


Grotere kaart weergeven

Informatie over het domein

Omvang domein 40 hectare
Eigenaar Frédéric Bellanger
Dagelijkse leiding Samuel Mestre
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon