Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

David Butterfield Beaune 1er cru Les Teurons 2018

Beaune

Op voorraad

Snel Overzicht

Zijdezachte rode bourgogne met lekker pinot fruit, elegante tannines en een toefje hout. Deze graag geziene disgenoot is Bourgogne zoals Bacchus het bedoeld heeft.
  • Prijs € 52,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 51,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma 24 mei 2020: "'Beaune zoals Bacchus 'm ooit bedoeld heeft' weet de importeur. Friends in high places. Af en toe handig op zijn tijd. De loodsmannetjes in de slipstream van The Donald kunnen er over meepraten bijvoorbeeld. En dan heb ik het in dit geval niet over Oom Donald en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak. Overigens, een eendje op het bord zou een prima begeleider zijn van deze Beaune. Maar dan liefst dan wel Szechuan of Shanghai style. Verlangt deze wat kloekere blik op Beaune, sap en vleeskersen, pepertje en sweet spices namens het eiken. Laat wel een glaasje in de fles zitten. Bacchus kan elk moment aanschuiven." 9-

Aanvullende Informatie

Drinken bij boeuf bourguignon en andere bourgondische vlezigheden
Drinkjaren nu tot ongeveer 2030
Druivensoort(en) pinot noir (100%)

Details

Canadees David Butterfield kwam min of meer bij toeval in aanraking met wijn, toen hij voor de reisorganisatie van z'n vader in Bourgogne ging werken. Hij werd verliefd op het gebied, en op de wijn (en, geen onbelangrijk detail, op een Francaise). Hij volgde de wijnschool in Beaune, en werkte vervolgens bij verschillende gerenommeerde wijnmakers onder wie Pascal Marchand. Sinds 2005 maakt hij, in een kelder in Monthelie, zijn eigen wijn.

David bezit zelf geen wijngaarden (die zijn in Bourgogne onbetaalbaar).Hij koopt druiven van diverse bevriende wijnboeren, die de druiven verbouwen volgens David's richtlijnen. Goede wijn begint immers met goede druiven!

Een voordeel van het inkopen van druiven is dat David druiven van verschillende akkers kan betrekken. Zo is zijn Meursault village afkomstig van vijf verschillende percelen. Het ene perceel geeft rijp fruit, het andere structuur, weer een andere mineraliteit en frisse zuren. Zo is zijn Meursault een mooie afspiegeling van de appellatie, en heeft de wijn meer complexiteit.

Zijn witte wijnen vergisten en rijpen op houten vaten, maar slechts een klein deel hiervan is nieuw. David wil geen overheersende aroma's van het hout die de wijn maskeren. Hij wil juist zo puur mogelijke wijnen. Hij doet daarom niet of nauwelijks aan battonage (het door de wijn roeren van de gistsporen om de wijn extra "vet" te geven) en hij filtert of klaart zijn wijnen niet voor het bottelen.

David's wijnen zeer zijn overtuigend. Ze zijn een goede afspiegeling van het "terroir" waar ze van afkomstig zijn. Ze hebben iets verleidelijks, maar ook een mooie frisheid, puurheid en mineraliteit. David heeft talent!


Grotere kaart weergeven

Informatie over het domein

Omvang domein 0,75 hectare
Eigenaar David Butterfield
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon