Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

David Butterfield, Meursault 2014

David Butterfield, Beaune

Uitverkocht

Snel Overzicht

Overtuigende Meursault die een mooie combinatie van verleiding en frisheid laat zien. Geen overdaad aan hout, of juist zuren. Deze Butterfield is delicaat en opwekkend. En sowieso een originele Meursault.
  • Prijs € 45,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 44,00 bij aantal van 6
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: standaard (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Afkomstig van verschillende percelen overal uit Meursault: Les Grands Charrons, Les Pelles, Les Pellans, Les Chevalières en Au Moulin Landin. Zeer expressieve neus, schoolvoorbeeld Meursault. Rijp fruit, vleug hout, vanille, honing, nootjes, wat kruidigs. Vol, rond, vettig, super verleidelijk. Dit alles in balans gehouden door goede zuren, die het geheel fris en fijn drinkbaar houden.

Aanvullende Informatie

Drinken bij zalm en ander "zeevoedsel", milde Aziatische keuken, sushi
Drinkjaren nu tot ongeveer 2020
Druivensoort(en) chardonnay (100%)

Details

Canadees David Butterfield kwam min of meer bij toeval in aanraking met wijn, toen hij voor de reisorganisatie van z'n vader in Bourgogne ging werken. Hij werd verliefd op het gebied, en op de wijn (en, geen onbelangrijk detail, op een Francaise). Hij volgde de wijnschool in Beaune, en werkte vervolgens bij verschillende gerenommeerde wijnmakers onder wie Pascal Marchand. Sinds 2005 maakt hij, in een kelder in Monthelie, zijn eigen wijn.

David bezit zelf geen wijngaarden (die zijn in Bourgogne onbetaalbaar).Hij koopt druiven van diverse bevriende wijnboeren, die de druiven verbouwen volgens David's richtlijnen. Goede wijn begint immers met goede druiven!

Een voordeel van het inkopen van druiven is dat David druiven van verschillende akkers kan betrekken. Zo is zijn Meursault village afkomstig van vijf verschillende percelen. Het ene perceel geeft rijp fruit, het andere structuur, weer een andere mineraliteit en frisse zuren. Zo is zijn Meursault een mooie afspiegeling van de appellatie, en heeft de wijn meer complexiteit.

Zijn witte wijnen vergisten en rijpen op houten vaten, maar slechts een klein deel hiervan is nieuw. David wil geen overheersende aroma's van het hout die de wijn maskeren. Hij wil juist zo puur mogelijke wijnen. Hij doet daarom niet of nauwelijks aan battonage (het door de wijn roeren van de gistsporen om de wijn extra "vet" te geven) en hij filtert of klaart zijn wijnen niet voor het bottelen.

David's wijnen zeer zijn overtuigend. Ze zijn een goede afspiegeling van het "terroir" waar ze van afkomstig zijn. Ze hebben iets verleidelijks, maar ook een mooie frisheid, puurheid en mineraliteit. David heeft talent!


Grotere kaart weergeven

Informatie over het domein

Omvang domein 0,75 hectare
Eigenaar David Butterfield
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Champagne