Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

David Butterfield Pommard 1er cru Les Arvelets 2015

Beaune

Beperkte voorraad

Snel Overzicht

Het Eerste Gewas Les Arvelets is zo'n Bourgogne wijngaard die in een van de zijdalen terug neigt. Daar waar het dal versmalt wordt de wijngaard steil, zo ook bij de zuidwaarts draaiende Arvelets. Stokken op rode en steenrijke bodem. Pommard kan hoekig zijn, maar deze Arvelets is eerder soepel en sappig – zoals ook Xavier Auerbach noteert.
  • Prijs € 70,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 69,00 bij aantal van 6

nog slechts 2 beschikbaar

 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma 24 mei 2020: "'Pommard wil nog wel eens hoekig uit de hoek komen. Deze hoeft er in ieder geval niet voor straf weer in plaats te nemen. Afkomstig uit een prachtjaar, zonder pretenties of poespas. Een aangename, gulle warmte die de mogelijke strengheid tempert. Rondom gevuld, pruimig, herfstgedachte, kersengarnituur, lichte, groene kruidigheid, soepele tannines. Pommard zonder maren." 9-


Xavier Auerbach, 9 maart 2020: "Relatively mature, warm and almost autumnal style, supple and juicy palate, delicate flavours, slightly green finish. Drinking well already, an easy-going Pommard Premier Cru from this great vintage." 90/100

Aanvullende Informatie

Drinken bij boeuf bourguignon en andere bourgondische vlezigheden
Drinkjaren nu tot ongeveer 2032
Druivensoort(en) pinot noir (100%)

Details

Canadees David Butterfield kwam min of meer bij toeval in aanraking met wijn, toen hij voor de reisorganisatie van z'n vader in Bourgogne ging werken. Hij werd verliefd op het gebied, en op de wijn (en, geen onbelangrijk detail, op een Francaise). Hij volgde de wijnschool in Beaune, en werkte vervolgens bij verschillende gerenommeerde wijnmakers onder wie Pascal Marchand. Sinds 2005 maakt hij, in een kelder in Monthelie, zijn eigen wijn.

David bezit zelf geen wijngaarden (die zijn in Bourgogne onbetaalbaar).Hij koopt druiven van diverse bevriende wijnboeren, die de druiven verbouwen volgens David's richtlijnen. Goede wijn begint immers met goede druiven!

Een voordeel van het inkopen van druiven is dat David druiven van verschillende akkers kan betrekken. Zo is zijn Meursault village afkomstig van vijf verschillende percelen. Het ene perceel geeft rijp fruit, het andere structuur, weer een andere mineraliteit en frisse zuren. Zo is zijn Meursault een mooie afspiegeling van de appellatie, en heeft de wijn meer complexiteit.

Zijn witte wijnen vergisten en rijpen op houten vaten, maar slechts een klein deel hiervan is nieuw. David wil geen overheersende aroma's van het hout die de wijn maskeren. Hij wil juist zo puur mogelijke wijnen. Hij doet daarom niet of nauwelijks aan battonage (het door de wijn roeren van de gistsporen om de wijn extra "vet" te geven) en hij filtert of klaart zijn wijnen niet voor het bottelen.

David's wijnen zeer zijn overtuigend. Ze zijn een goede afspiegeling van het "terroir" waar ze van afkomstig zijn. Ze hebben iets verleidelijks, maar ook een mooie frisheid, puurheid en mineraliteit. David heeft talent!


Grotere kaart weergeven

Informatie over het domein

Omvang domein 0,75 hectare
Eigenaar David Butterfield
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon