Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

David Clark, Côte-de-Nuits-Villages 2012

Domaine David Clark, Morey-Saint-Denis

Op voorraad

Snel Overzicht

Een deel van Brochon valt binnen de herkomstbenaming Gevrey-Chambertin. De wijngaard van David Clark valt daar kantje boord buiten, ondanks perfecte expositie en drainage. Daarom is deze Côte-de-Nuits-Villages eigenlijk veel te goed voor z'n geld. Allerlaatste jaargang, collectors item! Max. 6 flessen per klant.
  • Prijs € 38,50 bij aantal van 1
  • Prijs € 37,50 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: standaard (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

Jancis Robinson over jaargang 2011: "Some real freshness on this. Very lively and full of easy fun. Ripe Pinot with Burgundian earthiness. Well done!" 16/20

Aanvullende Informatie

Drinken bij vederwild, konijn, risotto met wilde paddestoelen
Drinkjaren nu tot ongeveer 2020
Biologisch ja
Druivensoort(en) pinot noir (100%)

Details

Dit eenmansdomein vertegenwoordigt de verwezenlijking van een droom, en laat zien wat iemand met een idee onstuitbaar kan zijn. David Clark sprak geen Frans, maar had besloten wijn te willen gaan maken in de Bourgogne. Er zullen meer mensen zijn met dergelijke fantasieën, maar het verwezenlijken is een ander verhaal. David Clark deed het. Zegde zijn – goede – baan op als ingenieur bij het Williams Formule 1 team, verkocht z’n huis en vertrok naar Frankrijk. Om daar eerst de taal te leren. En na een jaar te starten aan het Lycée Viticole (kortweg "viti") in Beaune. David is nu mid-30 en heeft inmiddels een klein eigen domein: een kelder in Morey-Saint-Denis en een aantal hectaren wijngaarden op verschillende plekken om hem heen.
David Clark David Clark voor zijn wijngaard "Au Pelson"
Geen premier cru wijngaarden, laat staan grand cru. Daar is niet aan te komen, en al zou er iets beschikbaar zijn, dan is dat onbetaalbaar. Het ‘hoogste’ wat David heeft is een reepje Morey-Saint-Denis, een paar rijen waarvan hij één vat wijn maakt, en kleine perceeltjes Cotes de Nuits Villages (in Brochon) en Vosne-Romaneé. Het overige is "ordinaire" Bourgogne, en Bourgogne Grand Ordinaire.

Maar dat deze grond allesbehalve ordinair is merk je als je er eens gaat kijken. David bewerkt zijn wijngaarden met enorme toewijding, als ware het grand cru wijngaarden. Hij snoeit zeer streng, werkt derhalve met zeer lage endementen, ploegt zijn wijngaard uiteraard, maar dan wel enkel aan de voet van de stokken, zodat de natuurlijke begroeiing in het midden onaangetast blijft.
David Clark David Clark in de vinificatieruimte in zijn huis in Morey-Saint-Denis
David Clark werkt, het kan ook niet anders, op biologische wijze in zijn wijngaard. Overigens is de oogst van 2006 de eerste oogst die officieel biologisch mag worden genoemd (want gecertificeerd door ecocert).

Voor deze Bourgogne geldt een rendement van de wijngaard van slechts 32 hl/ha en dat is zeer laag. In juli ontbladert David zijn stokken aan de oostzijde zodat de druiven zich meteen in de opkomende zon kunnen wentelen. In augustus volgt er dan een "vendange vert" waarbij gemiddeld 40% van de trossen verwijderd wordt. De oogst van dit perceel heeft in 2008 plaatsgevonden op 2 oktober.Grotere kaart weergeven

Informatie over het domein

Omvang domein 2 hectare
Eigenaar David Clark
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Champagne