Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Benastra blanc 2016

Saint-Paul-de-Fenouillet

Uitverkocht

Snel Overzicht

Een aangenaam frisse blend van zuidelijke druiven en een beetje chardonnay. Begint ingetogen en opent zich daarna subtiel en zuiver.
  • Prijs € 16,50 bij aantal van 1
  • Prijs € 15,50 bij aantal van 6
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij gebakken rode mul of heilbot, gebraden konijn
Drinkjaren nu tot ongeveer 2020
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) grenache blanc, macabeu, vermentino, chardonnay

Details

Op bezoek bij wijnboer én vriend Toby Bainbridge kregen wij tijdens de avondmaaltijd een glas Benastra La Petite Soeur toegeschoven. “You’ll like this”, verzekerde hij ons na een dag loodzware, stugge zuidelijke wijnen proeven bij Renaissance in Angers. Gelijk had hij! We waren op zoek naar exact zo’n wijn. Soepel, sappig en doordrenkt met ontspannen kruiden.

Domaine Benastra is een nog jong domein gelegen in de Pyrénées-Orientales (waar de wijnen zijn onderverdeeld in appellations Côtes du Roussillon en Côtes Catalanes). Eigenaar Joseph Paillé, collega-vriend van eerdergenoemde Toby Bainbridge komt ook uit de Loire streek, maar wilde hier zijn natuurlijke wijn gaan maken. Zijn noordelijke afkomst is terug te vinden in zijn wijnen. Ze zijn stuk voor stuk makkelijk doordrinkbaar met het fruit vooraan.

JKvW

Informatie over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Joseph Paillé
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon