Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Benastra La Garrigue 2020

Saint-Paul-de-Fenouillet

Op voorraad

Snel Overzicht

Garrigue is de nieuwe naam van de Benastra Rouge. Omdat je dat ruikt in deze wijn. Dat kruidige, die droge warmte, je hoort de krekels erbij. Mourvèdre. Steviger dan de Petite Sœur maar nog altijd goed drinkbaar. Heerlijk donker kruidig sap, van oud hout zo de fles in gegaan. Paillé is een boer die nooit teleurstelt, en wij vinden hem een held. Soms zijn dingen niet zo moeilijk.
  • Prijs € 19,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 18,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma 21 mei 2020 over jaargang 2017: "Zuidwijn waarop de importeur getipt werd door Toby Bainbridge, nota bene een van zijn Loire-producenten. Na een loodzware dag met nog zwaardere wijnen tijdens een proeverij in Angers schoven Bainbridge en hij aan voor een hapje op Domaine Benastra. Zijn eerste kennismaking was destijds met de blanc van Benastra. ‘You will like this,’ werd er beloofd terwijl er een glas werd ingeschoven. Aldus werd er niet veel later een nieuwe producent aan het Bolomey-assortiment toegevoegd. Ook al in handen van een wijnmaker die zijn roots in de Loire heeft, Joseph Paillé. En waar hij in het hoge noorden zich voor rood bekwaamde met cabernet franc, pinot noir en gamay doet hij dat in het Franse zuiden met grenache, syrah, carignan en mourvèdre. En al is het domein nog relatief jong toch lijkt het erop dat dit kwartet al geen geheimen meer voor hem heeft. Vief rood fruit, kruidigheid, de te verwachten garrigue en prachtige zuren vooral die de doordrinkfactor verhogen. Mede door de slankheid en koelte van het noorden." 9

Aanvullende Informatie

Drinken bij lams- en varkensvlees, worstige zaken, gevogelte
Drinkjaren nu tot ongeveer 2027
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) mourvèdre, carignan, grenache, syrah

Details

Op bezoek bij wijnboer én vriend Toby Bainbridge kregen wij tijdens de avondmaaltijd een glas Benastra La Petite Soeur toegeschoven. “You’ll like this”, verzekerde hij ons na een dag loodzware, stugge zuidelijke wijnen proeven bij Renaissance in Angers. Gelijk had hij! We waren op zoek naar exact zo’n wijn. Soepel, sappig en doordrenkt met ontspannen kruiden.

Domaine Benastra is een nog jong domein gelegen in de Pyrénées-Orientales (waar de wijnen zijn onderverdeeld in appellations Côtes du Roussillon en Côtes Catalanes). Eigenaar Joseph Paillé, collega-vriend van eerdergenoemde Toby Bainbridge komt ook uit de Loire streek, maar wilde hier zijn natuurlijke wijn gaan maken. Zijn noordelijke afkomst is terug te vinden in zijn wijnen. Ze zijn stuk voor stuk makkelijk doordrinkbaar met het fruit vooraan.

JKvW

Informatie over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Joseph Paillé
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon