Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Benastra La Petite Soeur 2018

Saint-Paul-de-Fenouillet

Beperkte voorraad

Snel Overzicht

Nicolaas Klei over jaargang 2017: "Zeldzaam lekker. In essentie stoer en boers, met bourgogne-achtige finesse en verfijning, en een afdronk met meer grandeur dan mijn komaf."
  • Prijs € 12,50 bij aantal van 1
  • Prijs € 11,50 bij aantal van 6

nog slechts 6 beschikbaar

 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 12 flessen

Proefnotitie

Nicolaas Klei in Elsevier van 28 juli 2018: "Stoer en boers met grandeur – Een neef pluist de stamboom uit. Begonnen bij brave 19e-eeuwse dominees graaft hij verder, in de hoop op roofridders en piraten. Een kronkelweggetje volgend door de generaties is hij al beland bij Karel de Grote. Durf ik hem te vertellen dat zo ongeveer iedereen in West-Europa via-via afstamt van Karel? Ik peins erover bij Zuid-Frans rood van druiven grenache, syrah en lledoner pelut. Lledoner pelut, zegt het druivenstamboek, is dezelfde als grenache, alleen effe anders. Dons (pelut in het Frans) op de bladeren, meer zuren in de druif. Van grenache staat er zo’n 100.000 hectare in Frankrijk, van lledoner 433. En deze wijn is helemaal zeldzaam lekker. In essentie stoer en boers, met bourgogne-achtige finesse en verfijning, en een afdronk met meer grandeur dan mijn komaf."

Aanvullende Informatie

Drinken bij Brochettes met kalfsniertjes
Drinkjaren nu tot ongeveer 2022
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) Lledoner pelut, grenache, syrah, carignan

Details

Op bezoek bij wijnboer én vriend Toby Bainbridge kregen wij tijdens de avondmaaltijd een glas Benastra La Petite Soeur toegeschoven. “You’ll like this”, verzekerde hij ons na een dag loodzware, stugge zuidelijke wijnen proeven bij Renaissance in Angers. Gelijk had hij! We waren op zoek naar exact zo’n wijn. Soepel, sappig en doordrenkt met ontspannen kruiden.

Domaine Benastra is een nog jong domein gelegen in de Pyrénées-Orientales (waar de wijnen zijn onderverdeeld in appellations Côtes du Roussillon en Côtes Catalanes). Eigenaar Joseph Paillé, collega-vriend van eerdergenoemde Toby Bainbridge komt ook uit de Loire streek, maar wilde hier zijn natuurlijke wijn gaan maken. Zijn noordelijke afkomst is terug te vinden in zijn wijnen. Ze zijn stuk voor stuk makkelijk doordrinkbaar met het fruit vooraan.

JKvW

Informatie over het domein

Omvang domein 12 hectare
Eigenaar Joseph Paillé
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon