Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Bruno Bienaimé Chardonnay 2018

Domaine Bruno Bienaimé Savagnin 2018

Saint-Lamain

Op voorraad

Snel Overzicht

Een klein jaar na de komst van de Chardonnay 2018 vullen we het schap Bienaimé nu aan met een 2e en een 3e wijn. Dit is de Savagnin. De wijnen van Bienaimé zijn zeer schaars en gezocht, we krijgen vooral aanvragen uit het buitenland. Er zijn in totaal 1080 flessen gemaakt.


  • Prijs € 55,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 54,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Proefnotitie

Deze savagnin is een assemblage van 2 percelen: een in Arlay en een in Ruffey. De druiven van deze percelen zijn apart gevinifieerd en pas vlak voor het bottelen geblend. Fermentatie met eigen gisten, rijping 2 jaar op oude fusten, en gebotteld op 31 juli 2020. Bij het bottelen gebruikt Bruno een mespuntje (1 gram per hectoliter, ofwel 10 mg per liter) sulfiet om een stabiele wijn te verkrijgen.

De neus van deze wijn is super gaaf. Rijk en complex, open, beetje wasachtig. Heel subtiel vettig. Heeft veel maar alles met mate en in harmonie met elkaar. In de mond zalvende zuren, intensiteit, levendigheid. Bizar dat dit Bruno's eerste jaar is, wat een wijn.

De eerste klant die 'm proefde rapporteerde per mail: "That Savagnin from Bienaimé was goooood, clean, precise and super tasty".

Aanvullende Informatie

Drinken bij Gegrilde vis, gerookte paling, kreeft.
Drinkjaren nu tot ongeveer 2030
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) savagnin (100%)

Details

Twee jaar na ons eerste bezoek aan Bruno Bienaimé kwamen de eerste flessen binnen: een batch van 120 flessen Chardonnay, c'est tout.

Ergens in 2016 hoorden we dat Bruno zijn eigen domein ging starten in de Jura. We kenden hem als de rechterhand van Vincent Laval, in de Champagne een zeer vooraanstaande biologisch werkende producent. Want al sinds 1971, en op een wijze die zonder overdrijven compromisloos kan worden genoemd. Van deze bijzondere man heeft Bruno het vak geleerd. Dus toen we hoorden dat hij voor zichzelf begon hebben wij ons ogenblikkelijk heel vasthoudend opgedrongen.

Dat begon met een bezoek in het voorjaar van 2017 aan zijn toen nog wijn-loze domein. We dronken koffie en bezochten Bruno's wijngaarden waar het allemaal zou gaan gebeuren. Eenmaal terug in Nederland hebben we de maanden, de jaren, weggestreept, totdat we de wijn begin november 2019 in Parijs konden proeven. Ook zijn Pinot proefden we. Kopen konden we op dat moment alleen de Chardonnay, en dat hebben we met grote graagte gedaan. Parels als deze voegen we graag aan onze selectie toe!

Bienaimé maakt geen koopjes, waarom zou hij ook. Wat hij maakt is bijzonder. En bijzonder schaars. En ach, als je het vergelijkt met grote chardonnay uit het gebied ten oosten van de Jura (Bourgogne inderdaad) dan is het wel een koopje. De verwachting is dat de meeste flessen Bienaimé naar restaurants zullen gaan.

Informatie over het domein

Omvang domein 1,5 hectare
Eigenaar Bruno Bienaimé
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon