Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Bruno Bienaimé Trousseau 2020

Saint-Lamain

Op voorraad

Snel Overzicht

Zeer kleine allocatie dit jaar. Maximaal 1 fles per klant. Geef deze wijn tijd en lucht!
€ 55,00
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doosje van 6 flessen

Proefnotitie

De jonge Bruno werkt zoals het in vroegere tijden ging. De druiven zijn handmatig ontsteld, en daarna onder de voet gelopen ter kneuzing. De inweking duurt 15 dagen, waarna Bruno het sap van vrije afloop en het geperste sap samenvoegt tot... precies wat hij zoekt. Vervolgens begint het lange rijpen, 2 jaar op oude vaten. Net als de savagnin krijgt de trousseau 10 mg/L sulfiet mee voor de stabiliteit en precisie.

Aanvullende Informatie

Drinken bij Rood vlees. Eendenborst. Varkenspoot.
Drinkjaren 2024 - 2032
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) trousseau (100%)

Details

Twee jaar na ons eerste bezoek aan Bruno Bienaimé kwamen de eerste flessen binnen: een batch van 120 flessen Chardonnay, c'est tout.

Ergens in 2016 hoorden we dat Bruno zijn eigen domein ging starten in de Jura. We kenden hem als de rechterhand van Vincent Laval, in de Champagne een zeer vooraanstaande biologisch werkende producent. Want al sinds 1971, en op een wijze die zonder overdrijven compromisloos kan worden genoemd. Van deze bijzondere man heeft Bruno het vak geleerd. Dus toen we hoorden dat hij voor zichzelf begon hebben wij ons ogenblikkelijk heel vasthoudend opgedrongen.

Dat begon met een bezoek in het voorjaar van 2017 aan zijn toen nog wijn-loze domein. We dronken koffie en bezochten Bruno's wijngaarden waar het allemaal zou gaan gebeuren. Eenmaal terug in Nederland hebben we de maanden, de jaren, weggestreept, totdat we de wijn begin november 2019 in Parijs konden proeven. Ook zijn Pinot proefden we. Kopen konden we op dat moment alleen de Chardonnay, en dat hebben we met grote graagte gedaan. Parels als deze voegen we graag aan onze selectie toe!

Bienaimé maakt geen koopjes, waarom zou hij ook. Wat hij maakt is bijzonder. En bijzonder schaars. En ach, als je het vergelijkt met grote chardonnay uit het gebied ten oosten van de Jura (Bourgogne inderdaad) dan is het wel een koopje. De verwachting is dat de meeste flessen Bienaimé naar restaurants zullen gaan.

Informatie over het domein

Omvang domein 1,5 hectare
Eigenaar Bruno Bienaimé
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon