Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Curtet Autrement Blanc 2016

Serrières-En-Chautagne

Op voorraad

Snel Overzicht

Deze blend van samen vergiste rijpe(re) jacquère en vroegrijpende altesse heeft een zuivere, energieke neus, het is niet moeilijk om de Alpen op de achtergrond erbij te denken. Deze Autrement is voller dan de Jacquère, maar de zuren blijven aanwezig. Drink 'm vooral niet te koud. Op temperatuur is ie fluweelzacht.
  • Prijs € 20,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 19,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Alcohol: 12%. Komt van een terroir van lagen zandsteen en kalk nabij het dorpje Motz, net ten noorden van het domein. De lieu-dit is La Clairmonde. Stokken van 26 jaar. Zelfde terroir als voor de Jacquère.

Ook het wijnmaken is hetzelfde als bij de Jacquère. Na de pluk worden de druiven direct geperst gevolgd door een niet al te serieuze débourbage (ontvlokking, als dat woord überhaupt bestaat) - zodat toch maar niets goeds aan de wijn-in-wording onttrokken wordt. Er wordt geen sulfiet gebruikt bij de vinificatie, en ook niet daarna bij de rijping. Alleen bij het bottelen wordt 1 lousy milligram per liter toegevoegd, nagenoeg verwaarloosbaar, maar het komt de stabiliteit van de wijn ten goede.

De wijn rijpt 9 maanden sur lie en wordt voorzichtig wat gefilterd voordat ie wordt gebotteld. Dat maakt ook de 'kleur' helder.

De Autrement heeft baat bij zuurstof: de wijn gaat open en wordt zachter. De wijn is zeer stabiel en kan dagenlang openblijven, wordt ie eigenlijk alleen maar beter van.

Aanvullende Informatie

Drinken bij sushi, forel, oester en andere koude zeevruchten
Drinkjaren 2018 - 2023
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) jacquère (50%), altesse (50%)

Informatie over het domein

Omvang domein 5 hectare
Eigenaar Marie & Florian Curtet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon