Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Curtet Jacquère 2016

Serrières-En-Chautagne

Uitverkocht

Snel Overzicht

Ooit ergens "fris als bergwater" in een wijnboek gelezen en probeer die suggestie maar eens van je af te schudden als je deze Jacquère drinkt. Nee, is kansloos. Dus we houden die cliché er lekker in voor deze loepzuivere en ja heel frisse bergwijn. Tegelijkertijd is ie zacht, alsof het bergwater over gladronde stenen zwalpt. Volstrekt soepel.
  • Prijs € 17,50 bij aantal van 1
  • Prijs € 16,50 bij aantal van 6
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Licht is de wijn ook qua alcohol: 11,5%.Komt van een terroir van lagen zandsteen en kalk nabij het dorpje Motz, net ten noorden van het domein. De lieu-dit is La Clairmonde. Helder. Stokken van 26 jaar.

Na de pluk worden de druiven direct geperst gevolgd door een niet al te serieuze débourbage (ontvlokking, als dat woord überhaupt bestaat) - zodat toch maar niets goeds aan de wijn-in-wording onttrokken wordt. Er wordt geen sulfiet gebruikt bij de vinificatie, en ook niet daarna bij de rijping. Alleen bij het bottelen wordt 1 lousy milligram per liter toegevoegd, nagenoeg verwaarloosbaar, maar het komt de stabiliteit van de wijn ten goede.

De wijn rijpt 9 maanden sur lie en wordt voorzichtig wat gefilterd voordat ie wordt gebotteld. Dat maakt ook de 'kleur' helder.

Drink 'm bij Rosie's en bij Glouglou. Of thuis, kan ook.

Aanvullende Informatie

Drinken bij borrel, forel, oester en andere koude zeevruchten
Drinkjaren nu tot ongeveer 2020
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) jacquère (100%)

Informatie over het domein

Omvang domein 5 hectare
Eigenaar Marie & Florian Curtet
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon