Domaine Curtet Mondeuse 2016

Domaine Curtet Mondeuse 2016

Serrières-En-Chautagne
Savoie wijnen kom je niet veel tegen en een. 100% Mondeuse is zeker obscuur. Dit bijzondere rood met maar 10% alcohol is gemaakt van 50 jaar oude stokken. Voor de vergisting niet ontsteeld noch gekneusd. Heeft daarna 9 maanden sur lie gerijpt. Mespuntje sulfiet (10 mg/L). Restant, met korting.

Uitverkocht

Flesmaat Fles (75 cl)
Verpakking Doos van 6 flessen
kleur Rood
Artikelnummer w02412

Proefnotitie

Wijnen van Mondeuse druiven zijn vaak pittig en hebben wat tijd nodig. Bij Domaine Curtet geven ze de wijn een wat soepeler karakter door hele druiven te laten vergisten, zachtjes te persen en nauwelijks te filteren. Het resultaat is een elegante wijn met handenvol rijp fruit, knapperige mineraliteit, mooie zuren en aangename frisheid.

Aanvullende informatie

Drinken bij hazenpeper en andere pittige stoofschotels
Druivensoort(en) mondeuse (100%)
Biologisch ja, naturel

Over het domein

Omvang domein 5 hectare
Eigenaar Marie & Florian Curtet

Levering en retouren

We bewaren onze wijnen onder de best mogelijke omstandigheden in onze opslag met meer dan 100 jaar oude wijnkelder. Van hieruit leveren wij aan restaurants en particulieren.

U kunt zelf een leverdatum kiezen. Orders op maandag t/m donderdag voor 15 uur: levering vanaf volgende dag. Is de levering in Amsterdam? Dan kan het vaak eerder dan wat de shop aangeeft. Neem even contact op.

Kosteloze verzending voor orders vanaf €175, anders bijdrage verzendkosten €8,50. Op afspraak ophalen kan ook. Voor retouren neemt u contact op.

Gerelateerde producten

Domaine Curtet Roussette de Savoie 2016