Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Danjou-Banessy blanc Coste 2018

Espira-de-l'Agly

Op voorraad

Snel Overzicht

Aromatische, verfijnde macabeu met delicate florale en fruitige aromas. Van de witte wijnen van Danjou-Banessy krijgen we hier jaarlijks "het meeste" van. We vrezen alleen dat de voorraad het einde van het jaar niet haalt. Bij restaurants Beulings, De Klepel, Lastage, Europa en Entrepot schenken ze 'm ook.
  • Prijs € 19,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 18,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma 21 mei 2020: "Twee broertjes Danjou, Benoit en Sébastien. Ooit ontdekt op Vive les Vins Libres, een vin naturel proeverij in de Amsterdamse De Goudfazant. Al eerder ongerept zuiver rood en wit van ze geproefd. En gelukkig voor deze editie van De Grote Hamersma weer. Maar deze van pure macabeu kende ik nog niet. Een druif die meestal wordt ingezet voor extra blendvolume. Heeft gewoonlijk niet veel zelf anders te melden dan dat ie hard 'liters, liters!' roept.

Maar de wijnmaker die 'm apart neemt, 'm koestert en laat fluisteren kan er fascinerend wit mee maken. Romig en rozemarijnig. Verlegen perzik en peer. Een vanillestokje in boerenmelk. Salted karamel met nootjes en een limoenflintertje. Opvallende vulling voor een blanc die slechts 11,5 procent meet. Restaurants waar lekkere wijnen net zo belangrijk zijn als de inspanningen van de koks schenken 'm: De Klepel, Lastage, Beulings, Europa, Entrepot...Moet je je nog haasten ook als je zelf wat wilt kopen." 9-

Aanvullende Informatie

Drinken bij gebakken rode mul of heilbot, gebraden konijn
Drinkjaren nu tot ongeveer 2024
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) macabeu

Details

Op Vivent les Vins Libres, een vin naturel proeverij in De Goudfazant proefden we in mei 2017 voor het eerst de wijnen van Danjou-Banessy. De broers Benoit & Sébastien gaven met aanstekelijk enthousiasme tekst en uitleg en we wisten meteen dat we met deze wijnen wilden gaan werken. De Danjou-Banessy brothers hebben een duidelijke visie: het maken van soepele, sprekende wijnen. Noem het “Bourgogne-stijl”, van de rijkdom van de Catalaanse bodem en zon. In tegenstelling tot veel soortgenoten uit het diepe Franse zuiden, die weleens hard aan kunnen komen, zijn de wijnen van Danjou-Banessy ranker en met meer precisie gemaakt en - weten we inmiddels uit ervaring - ze kunnen ook nog een tijdje weggelegd worden.

In februari 2018, tijdens een bezoek aan de wijngaarden bij Espira-de-l'Agly, werd de feestvreugde over dit domein nóg groter. Pa en opa werkten al jaar en dag biologisch: dit leverde ons een rit op langs mooie, pesticiden-vrije percelen door geheimzinnige bossen over kronkelende zandweggetjes. Hierbij leek elke wijngaard een afzonderlijk miniatuurwereldje op zich. De druiven, die vredig hangen aan oeroude wijnstokken, moeten hier worden afgekoeld en afgeschermd tegen teveel zon en wind. En dat wordt met veel liefde gedaan.

In de kelder laten Benoit & Sébastien de natuur zoveel mogelijk z’n werk doen. Er wordt slechts een klein beetje sulfiet gebruikt om de wijnen stabiel te maken. Resultaat: zo zuiver als de lucht in de Pyreneeën, het temperamentvolle karakter van de zon des zuiden en met monnikengeduld gemaakt.

JKvW

Informatie over het domein

Omvang domein 16 hectare
Eigenaar Benoit & Sébastien Danjou-Banessy
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon