Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Danjou Banessy Clos des Escounils 2019

Domaine Danjou Banessy

Op voorraad

Snel Overzicht

In één woord: mooi. Okay, twee woorden: buitengewoon mooi. Doet denken aan verfijnde witte Bourgogne, deze subtiel op hout gerijpte blend van verschillende typen grenache. Dit is delicaat en zo mooi in balans, zo pretentieloos bloedmooi. Gereserveerd voor de oplettende liefhebber: jaarlijks kunnen we maar een kleine stapel doosjes kopen, die hun weg dan vooral vinden naar leuke restaurants. Bijvoorbeeld Parlotte in Amsterdam.
  • Prijs € 31,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 30,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Aanvullende Informatie

Drinken bij Skrei kabeljauw, kreeft, langoustines
Drinkjaren nu tot ongeveer 2027
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) grenache blanc, grenache gris en grenache noir

Details

Op Vivent les Vins Libres, een vin naturel proeverij in De Goudfazant in mei 2017 proefden we voor het eerst de wijnen van Danjou-Banessy. De broers Benoit & Sébastien gaven met aanstekelijk enthousiasme tekst en uitleg en we wisten meteen dat we met deze wijnen wilden gaan werken. De Danjou-Banessy brothers hebben een duidelijke visie, het maken van soepele, sprekende wijnen, noem het “Bourgogne-stijl” van de rijkdom van de Catalaanse bodem en zon. In tegenstelling tot veel soortgenoten uit het diepe Franse zuiden die weleens hard aan kunnen komen, zijn de wijnen van Danjou-Banessy ranker en preciezer gemaakt en (weten we inmiddels uit ervaring) kunnen ook nog een tijdje weggelegd worden.

Bij een bezoek aan de wijngaarden bij Espira-de-l'Agly in februari 2018 werd de feestvreugde over dit domein nog groter. Een rit langs de verschillende pesticiden-vrije percelen (pa en opa waren allang biologisch aan het werk) voert je door geheimzinnige bossen over kronkelende zandweggetjes waarbij je elke wijngaard een afzonderlijk miniatuur-wereldje op zich is. De druiven aan oeroude wijnstokken moeten hier worden afgekoeld en afgeschermd tegen teveel zon en wind.

In de kelder laten Benoit & Sébastien de natuur zoveel mogelijk het werk doen, er wordt slechts een heel klein beetje sulfiet gebruikt om de wijnen stabiel te maken.

JKvW
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon