Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Danjou Banessy La Truffière 2018

Domaine Danjou Banessy

Op voorraad

Snel Overzicht

I.G.P. Côtes Catalanes Blanc 2016. Meer dan 80 jaar oude Carignan Gris op leisteen Les Terres Noires. Anderhalf jaar op eiken. Denk aan hoge Bourgogne. Ongefilterd, niet geklaard en eigen gisten. Top.
  • Prijs € 38,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 37,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: wit
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Neus opwekkend rank, fris, wat citrus. Dat gepaard met de houtrijping doet denken aan een hoge Bourgogne. Opvallend mineraal. Intensiteit zonder scherpte. Eindeloos lang. Super drinkbaar want zeer puur. Volstrekt verrassende wijn, jammer dat er zo weinig van is.

Aanvullende Informatie

Drinken bij Skrei kabeljauw, kreeft, langoustines
Drinkjaren nu tot ongeveer 2028
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) carignan gris 100%

Details

Op Vivent les Vins Libres, een vin naturel proeverij in De Goudfazant proefden we in mei 2017 voor het eerst de wijnen van Danjou-Banessy. De broers Benoit & Sébastien gaven met aanstekelijk enthousiasme tekst en uitleg en we wisten meteen dat we met deze wijnen wilden gaan werken. De Danjou-Banessy brothers hebben een duidelijke visie: het maken van soepele, sprekende wijnen. Noem het “Bourgogne-stijl”, van de rijkdom van de Catalaanse bodem en zon. In tegenstelling tot veel soortgenoten uit het diepe Franse zuiden, die weleens hard aan kunnen komen, zijn de wijnen van Danjou-Banessy ranker en met meer precisie gemaakt en - weten we inmiddels uit ervaring - ze kunnen ook nog een tijdje weggelegd worden.

In februari 2018, tijdens een bezoek aan de wijngaarden bij Espira-de-l'Agly, werd de feestvreugde over dit domein nóg groter. Pa en opa werkten al jaar en dag biologisch: dit leverde ons een rit op langs mooie, pesticiden-vrije percelen door geheimzinnige bossen over kronkelende zandweggetjes. Hierbij leek elke wijngaard een afzonderlijk miniatuurwereldje op zich. De druiven, die vredig hangen aan oeroude wijnstokken, moeten hier worden afgekoeld en afgeschermd tegen teveel zon en wind. En dat wordt met veel liefde gedaan.

In de kelder laten Benoit & Sébastien de natuur zoveel mogelijk z’n werk doen. Er wordt slechts een klein beetje sulfiet gebruikt om de wijnen stabiel te maken. Resultaat: zo zuiver als de lucht in de Pyreneeën, het temperamentvolle karakter van de zon des zuiden en met monnikengeduld gemaakt.

JKvW
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon