Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Danjou-Banessy La Truffière rouge 2018

Espira-de-l'Agly

Uitverkocht

Snel Overzicht

Van de rode wijnen is dit de meest volle en boerse. Net als de witte Truffière afkomstig van leisteen en zwarte aarde. Hierdoor een tikje mineralig. 20 maanden rijping op oude eikenhouten vaten.
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma 29 mei 2020: "Importeur noemt 'm zelf 'de meest volle en boerse' is. Moet dan een herenboer zijn. Toegegeven, met eelt op de handen en spieren op de juiste plaatsen. Maar wel zondagse pak, leren stukken op de ellebogen, nog vagelijk geurend naar natuur en de dieren die hem omringen. Niet mager maar vlezig. Stevig rood fruit, zuiver rood en zwart fruit, kent de zonkanten van zijn bestaan en doet naast zijn fysieke inspanningen ook aan hersengymnastiek. Kijkt zodoende niet naar Boer zoekt Vrouw. Hij heeft er zelf overigens al een die - bofkont die hij is - geweldig kan koken. Haar specialiteit: stoverij van rund. Scharrel, dat spreekt." 9

Aanvullende Informatie

Drinken bij lamsschouder, gestoofde runderlappen
Drinkjaren nu tot ongeveer 2027
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) carignan noir, grenache noir

Details

Op Vivent les Vins Libres, een vin naturel proeverij in De Goudfazant proefden we in mei 2017 voor het eerst de wijnen van Danjou-Banessy. De broers Benoit & Sébastien gaven met aanstekelijk enthousiasme tekst en uitleg en we wisten meteen dat we met deze wijnen wilden gaan werken. De Danjou-Banessy brothers hebben een duidelijke visie: het maken van soepele, sprekende wijnen. Noem het “Bourgogne-stijl”, van de rijkdom van de Catalaanse bodem en zon. In tegenstelling tot veel soortgenoten uit het diepe Franse zuiden, die weleens hard aan kunnen komen, zijn de wijnen van Danjou-Banessy ranker en met meer precisie gemaakt en - weten we inmiddels uit ervaring - ze kunnen ook nog een tijdje weggelegd worden.

In februari 2018, tijdens een bezoek aan de wijngaarden bij Espira-de-l'Agly, werd de feestvreugde over dit domein nóg groter. Pa en opa werkten al jaar en dag biologisch: dit leverde ons een rit op langs mooie, pesticiden-vrije percelen door geheimzinnige bossen over kronkelende zandweggetjes. Hierbij leek elke wijngaard een afzonderlijk miniatuurwereldje op zich. De druiven, die vredig hangen aan oeroude wijnstokken, moeten hier worden afgekoeld en afgeschermd tegen teveel zon en wind. En dat wordt met veel liefde gedaan.

In de kelder laten Benoit & Sébastien de natuur zoveel mogelijk z’n werk doen. Er wordt slechts een klein beetje sulfiet gebruikt om de wijnen stabiel te maken. Resultaat: zo zuiver als de lucht in de Pyreneeën, het temperamentvolle karakter van de zon des zuiden en met monnikengeduld gemaakt.

JKvW

Informatie over het domein

Omvang domein 16 hectare
Eigenaar Benoit & Sébastien Danjou-Banessy
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon