Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Danjou-Banessy Les Myrs 2017

Espira-de-l'Agly

Op voorraad

Snel Overzicht

Carignan van terroir Myrs, zwarte leisteen. Wijn heeft een enorme lengte. Stokken zijn stokoud, de eerste generatie die op Amerikaanse wortels is geënt, antieke knoesten. Wijn heeft 20 maanden gerijpt op oud hout. Ongefilterd en ongeklaard, en minimaal sulfiet.
  • Prijs € 34,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 33,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma 29 mei 2020: "Pure carignan, tevens bekend als carignan noir. Past mooi bij Les Myrs, de zwarte leisteen die 'm als ondergrond dient. De uiteindelijke huisvesting van zijn sap: ook donker. Bracht de eerste twintig maanden van zijn jeugd door op gebruikt hout. Mocht er ongefilterd en ongeklaard uit. Vierde zijn vrijlating met een smaakexplosie van zonnig maar fris rood fruit, lokale ondergroei, een subtiele specerijsensatie, een peperigheidje. Presenteert zich verder smooth zonder soft te worden. Associaties met rode bourgogne dienen zich aan. Goeie, wel te verstaan." 9+

Aanvullende Informatie

Drinken bij biefstuk, lamsschouder
Drinkjaren nu tot ongeveer 2029
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) carignan noir

Details

Op Vivent les Vins Libres, een vin naturel proeverij in De Goudfazant proefden we in mei 2017 voor het eerst de wijnen van Danjou-Banessy. De broers Benoit & Sébastien gaven met aanstekelijk enthousiasme tekst en uitleg en we wisten meteen dat we met deze wijnen wilden gaan werken. De Danjou-Banessy brothers hebben een duidelijke visie: het maken van soepele, sprekende wijnen. Noem het “Bourgogne-stijl”, van de rijkdom van de Catalaanse bodem en zon. In tegenstelling tot veel soortgenoten uit het diepe Franse zuiden, die weleens hard aan kunnen komen, zijn de wijnen van Danjou-Banessy ranker en met meer precisie gemaakt en - weten we inmiddels uit ervaring - ze kunnen ook nog een tijdje weggelegd worden.

In februari 2018, tijdens een bezoek aan de wijngaarden bij Espira-de-l'Agly, werd de feestvreugde over dit domein nóg groter. Pa en opa werkten al jaar en dag biologisch: dit leverde ons een rit op langs mooie, pesticiden-vrije percelen door geheimzinnige bossen over kronkelende zandweggetjes. Hierbij leek elke wijngaard een afzonderlijk miniatuurwereldje op zich. De druiven, die vredig hangen aan oeroude wijnstokken, moeten hier worden afgekoeld en afgeschermd tegen teveel zon en wind. En dat wordt met veel liefde gedaan.

In de kelder laten Benoit & Sébastien de natuur zoveel mogelijk z’n werk doen. Er wordt slechts een klein beetje sulfiet gebruikt om de wijnen stabiel te maken. Resultaat: zo zuiver als de lucht in de Pyreneeën, het temperamentvolle karakter van de zon des zuiden en met monnikengeduld gemaakt.

JKvW

Informatie over het domein

Omvang domein 16 hectare
Eigenaar Benoit & Sébastien Danjou-Banessy
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon