Bestellijst:

0 item(s) - € 0,00
Er staan geen wijnen op de bestellijst.

0

Domaine Danjou-Banessy Roboul 2020

Espira-de-l'Agly

Op voorraad

Snel Overzicht

Gemaakt van mourvèdre & grenache noir, frisse en levendige wijn. Ongetwijfeld heeft de architectuur van de wijngaard hierbij geholpen. Bomen staan als schildwacht voor de percelen om de zonnestralen te filteren. In de tweede linie kleinere struiken om het offensief van de Mistral te breken. Ook de geuren en kruiden van het land zijn in de wijn terug te vinden.
  • Prijs € 20,00 bij aantal van 1
  • Prijs € 19,00 bij aantal van 6
 
  • Wijnsoort: rood
  • Flesmaat: fles (75 cl)
  • Verpakking: doos van 6 flessen

Proefnotitie

Harold Hamersma 21 mei 2020 over de 2017: "Vorig jaar de 2016 geproefd. Roboul is robuust. Daar zorgt mourvèdre voor. Wildebeestensap. Tegen olijfbomen geschuurd. Toch nergens rauw of kort. De diepgravende tannines zijn rijp en zonnig. De kruidigheid discreet. De stijl behaaglijk en beschaafd. Toch is het temperament van het zuiden nimmer ver. De 2017 een zachtzoemend powerhouse, draaiend op groene stroom." 9-

Perswijn maart/april 2020 over de 2017: "expressief, kruiden, garrigue, nature, elegant, pittig, goede zuren, balans, eigenzinnig", voert met 4 sterren de lijst voor rode Côtes Catalanes IGP aan.

Aanvullende Informatie

Drinken bij spareribs, braadworst
Drinkjaren nu tot ongeveer 2028
Biologisch ja, naturel
Druivensoort(en) mourvèdre & grenache noir

Details

Op Vivent les Vins Libres, een vin naturel proeverij in De Goudfazant proefden we in mei 2017 voor het eerst de wijnen van Danjou-Banessy. De broers Benoit & Sébastien gaven met aanstekelijk enthousiasme tekst en uitleg en we wisten meteen dat we met deze wijnen wilden gaan werken. De Danjou-Banessy brothers hebben een duidelijke visie: het maken van soepele, sprekende wijnen. Noem het “Bourgogne-stijl”, van de rijkdom van de Catalaanse bodem en zon. In tegenstelling tot veel soortgenoten uit het diepe Franse zuiden, die weleens hard aan kunnen komen, zijn de wijnen van Danjou-Banessy ranker en met meer precisie gemaakt en - weten we inmiddels uit ervaring - ze kunnen ook nog een tijdje weggelegd worden.

In februari 2018, tijdens een bezoek aan de wijngaarden bij Espira-de-l'Agly, werd de feestvreugde over dit domein nóg groter. Pa en opa werkten al jaar en dag biologisch: dit leverde ons een rit op langs mooie, pesticiden-vrije percelen door geheimzinnige bossen over kronkelende zandweggetjes. Hierbij leek elke wijngaard een afzonderlijk miniatuurwereldje op zich. De druiven, die vredig hangen aan oeroude wijnstokken, moeten hier worden afgekoeld en afgeschermd tegen teveel zon en wind. En dat wordt met veel liefde gedaan.

In de kelder laten Benoit & Sébastien de natuur zoveel mogelijk z’n werk doen. Er wordt slechts een klein beetje sulfiet gebruikt om de wijnen stabiel te maken. Resultaat: zo zuiver als de lucht in de Pyreneeën, het temperamentvolle karakter van de zon des zuiden en met monnikengeduld gemaakt.

JKvW

Informatie over het domein

Omvang domein 16 hectare
Eigenaar Benoit & Sébastien Danjou-Banessy
Bolomey Wijnimport Amsterdam: Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Loire, Champagne, Elzas, Jura, Savoie, Languedoc, Roussillon